FK PŘÍBRAM
29.04.2018
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
2:1
Příbram vs. Vítkovice
Online
Branky: 3. Hlúpik, 50. Slepička - 37. Okleštěk
Žluté karty: Skácel - Cverna, Dramé
Rozhodčí: Houdek – Kříž, Černý
Diváci: 1256
Příbram: Boháč – Skácel, Kodr, Tregler, Průcha – Hlúpi, Květ, Grajciar, Matoušek (69. Antwi), Fantiš (86. Schwendt) – Slepička (77. Ayong).
Vítkovice: Květon – Cverna (74. Malík), Dramé, Hýbl (82. Kučera), Tkáč – Pašek, Okleštěk, Mrázek (C), Motyčka, Mišinský (65. Urbančok) – Twardzik.

Pokutový kop rozhodl duel s Vítkovicemi

Zdeněk Brož

Příbram si ze zápasu s Vítkovicemi udělala díky neproměňování šancí velmi těžký zápas, který nakonec skončil výhrou 2:1. Úvodní branku Hlúpika musel ve druhém poločasu stvrdit Míra Slepička trefou z pokutového kopu.
Aktivní start do utkání přinesl stejně rychlou branku jako při předchozím domácím zápasu s Hradcem Králové. Už ve třetí minutě se za vítkovickou obranu dostal Filip Hlúpik a sám před brankářem vybral nejlepší variantu, když gólmana hostů přehodil obloučkem, který zaplul do levého růžku brány - 1:0. A po pár minutách mohlo být ještě veseleji, když Roman Květ napálil z dálky tyč. V 10. minutě našel Antonín Fantiš před brankou volného Miroslava Slepičku, který lehkou hlavičkou přehodil brankáře a trefil další vzdálenější tyč. I hosté se chtěli ukázat, jmenovitě Twardzik, a branková konstrukce zvonila i za zády Marka Boháče, navíc míč od břevna skočil před brankovou čáru. Ve 22. minutě se dostal do samostatného brejku Peter Grajciar, sám před brankářem volil nahrávku na Hlúpika. Ta však byla nepřesná a nadějná akce skončila bez zakončení. Před závěřem půle po mnoha dalších možnostech našeho týmu udeřili Vítkovičtí. Na centr před branku si ve 37. minutě naskočil Okleštěk a bylo vyrovnáno. Po změně stran se dal čekat tlak našeho celku. V 50. minutě byl faulovaný Roman Květ ve vápně a pokutový kop šel střílet Miroslav Slepička. Své zkušenosti zúročil beze zbytku a trefil opačnou stranu, než kam skákal brankář - 2:1! Ve druhém poločasu náš tým dokázal promarnit několik dobrých brejků. A tak hosté při každé akci cítili šanci na vyrovnání. I proto narůstala nervozita nejen na hřišti, ale určitě byli napjati i diváci na prosluněných tribunách. V dobrých příležitostech netrefili prostor brány ani Grajciar s Květem. V nastaveném čase prokázal své gólmanské schopnosti Marek Boháč, když na brankové čáře vytáhnul zázračný zákrok a míč mířící k tyči vytáhnul na rohový kop. Získané tři body nám pomohly pojistit druhou pozici ve Fortuna národní lize.
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School