FK PŘÍBRAM
16.05.2018
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 28. kolo
1:1
Opava vs. Příbram
Online
Branky: 48. Puškáč – 53. Květ
Žluté karty: Soldát
Červené karty: 81. Kayamba - 81. Skácel
Rozhodčí: Franěk – Pospíšil, Vlasjuk
Diváci: 4492
Opava: Šrom – Simerský, Svozil, Helebrand – Schaffartzik, Kayamba, Janetzký, Jursa (74. Jurečka), Hrabina (64. Zapalač) – Kuzmanović, Puškáč (87. Smola)
Příbram: Boháč – Skácel, Tregler, Kodr, Soldát (52. Grajciar) – Hlúpik, Květ, Kilián, Průcha – Slepička (79. Ayong), Fantiš (72. Antwi)

Sen se stal skutečností!

Jan Vostrý

Pouhý rok trval pobyt Příbrami ve druhé lize. Po remíze 1:1 na půdě vedoucí Opavy jsme získali potřebný bod a POSTUPUJEME zpět do první ligy!
Plný stadion v Opavě přivítal dva nejvýše postavené týmy FNL a diváci se těšili na útočný fotbal. V hostující sestavě chyběl vykartovaný Jan Matoušek a Peter Grajciar začal utkání pouze na lavičce. Utkání začala lepé Opava, ale příbramská obrana aktivním presingem eliminovala veškeré snahy o ohrožení branky. V 11. minutě našel Slepička centrem Fantiše, který dostal míč co branky, ale gól nebyl pro ofsajd uznán. Na druhé straně měl největší šanci prvního poločasu Kayamba, kterého v dobré pozici vychytal Boháč. Do druhé půle vstoupila lépe Opava a díky hlavičce Puškáče šla ve 48. minutě do vedení. Stejný hráč mohl za 5 minut posunout domácí do dvoubrankového vedení, ale Boháč ho včasným vyběhnutím vychytal. Z protiútoku se k míči dostal Roman Květ a po samostatném úniku vyrovnal střele ke vzdálenější tyči vyrovnal na 1:1! Vstřelené branky odstartovaly útočné manévry a před oběma brankami bylo dalších 15 minut hodně rušno. V 81. minutě byli po vzájemné potyčce vyloučeni Kayamba a Skácel. Závěr utkání patřil domácím, kteří nedokázali proměnit několik velmi dobrých příležitostí. Pak již přišel závěrečný hvizd a s ním i příbramské radost ze získaného bodu, který definitivně potvrdil návrat do nejvyšší soutěže!
Příští zápas
pátek 29.3.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 20. kolo
18:00h
FK PŘÍBRAM
FC Sellier & Bellot Vlašim
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 03. 2024
?? FK ANKETA // Haaland nebo Kane, který útočník je populárnější u U15? #fk #pribram #fkpribram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School