FK PŘÍBRAM
21.07.2018
FORTUNA:LIGA, 1. kolo
1:1
Příbram vs. Teplice
Online
Branky: 17. Květ - 47. Žitný
Žluté karty: Nový, Kilián, Tregler - Král, Žitný
Rozhodčí: Příhoda - Dobrovolný, Kříž
Diváci: 3758
Příbram: Švenger - Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel - Hlúpik (72. Katidis), Kilián, Květ (78. Grajciar), Matoušek (85. Průcha), Fantiš - Slepička
Teplice: Diviš - Vondrášek, Hošek, Král, Krob - Moulis (73. Trubač), Kučera, Ljevakovič, Hora, Žitný (86. Shejbal) - Vaněček

Škoda promarněných šancí

Zdeněk Brož

Velmi dobré utkání po návratu do nejvyšší soutěže s teplicemi skončilo nerozhodným výsledkem 1:1. O jedinou branku se svou první ligovou trefou postaral Roman Květ.

Trenér Josef Csaplár připravil do základní sestavy od posledního přípravného zápasu několik překvapení. Do branky postavil zkušeného Milana Švengera, na kraji obrany běhal čerstvě podepsaný Martin Nový a také do záložní řady přišel bez velkého zkoušení Filip Hlúpik, který se během léta léčil z menšího zranění.

Úvodní tlak domácích barev rozparádil tribuny i hráče, kteří první ligový zápas rozehráli ve velkém stylu. Pěkný fotbal byl odměněn také záhy gólem, když v 17. minutě krásně zavěsil míč z 30 metrové vzdálenosti z přímého kopu Roman Květ - 1:0. Brzy po brance zahrozil na opačné straně Hora.

V závěru poločasu měl dvě velké možnosti Jan Matoušek, ale ani v jedné nebyl úspěšný. Zejména samostatný nájezd ve 44. minutě volal po gólu, když míč po střele šajtli skotačil před prázdnou bránou.

Šok přišel krátce po změně stran. Žitný si vyměnil s Vanečkem a obstřelil Milana Švegera - 1:1, 47. minuta. Příbramský tým musel znovu nabrat síly. V 60. minutě chytil Diviš reflexivním zákrokem hlavičku Miroslava Slepičy.

Nápor zelenočerných sílil s rostoucím deštěm. Velkou šanci měl znovu Roman Květ, kterému ránu z dálky chytil na brankové čáře jeden z teplických hráčů a Fantišovu ránu vyrážel brankář hostů na roh.

I před druhou brankou bylo chvílemi velmi rušno a dobře chytající Švenger musel několikrát předvést velmi dobré zákroky.

Ani jedno mužstvo už ale nedokázalo strhnout vedení na svou stranu a utkání tak skončilo zaslouženou dělbou bodů.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School