FK PŘÍBRAM
15.09.2018
FORTUNA:LIGA, 8. kolo
1:0
Příbram vs. Olomouc
Branky: 59. Slepička
Žluté karty: Slepička, Mingazov, Tregler - Zahradníček, Kalvach, Jemelka
Rozhodčí: Matějček - Pelikán, Antoníček
Diváci: 4825
Příbram: Švenger – Hlúpik, Nitrianský, Tregler, Skácel (C) – Průcha, Květ (67. Kilián), Soldát, Antwi – Fantiš (59. Mingazov) – Slepička (78. Voltr).
Olomouc: Buchta – Sladký (67. P. Dvořák), Kotouč, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček, Plšek (78. Yunis), Kalvach, Houska, Falta (59. Hála) – Nešpor.

Důležitá Slepičkova trefa

Zdeněk Brož

Jediný gól rozhodl duel osmého kola FORTUNA:LIGY. Hosté z Hané dlouho vzdorovali, ale nakonec na obranu vyzrála až spolupráceho Antwiho a skórujícího Slepičky.
Diváci před utkáním s Olomoucí čekali, jak si trenér Csaplár poradí se změnami v kádru. Matoušek již trénuje v Edenu a tak vedení klubu přivedlo hned pěti nových jmen. Do základu se však nikdo hned nevešel, trojice Ruslan Mingazov, Radek Voltr a Petr Pejša zůstali na střídačce. Úvodní šanci zápasu měl Karel Soldát, když hlavičkoval v dobré pozici mimo branku. Brzo zahrozili hosté. Falta šel z úhlu na Švengera, příbramský gólman svůj tým podržel míč vyrazil mimo branku. Z následného rohu ještě hlavičkoval těsně vedle Plšek. To pak bylo ze strany Hanáků vše. Na opačné straně rozhrál nebezpečný roh Roman Květ, míč propadl až ke Slepičkovi. Příbramský forward však skákající míč nestačil trefit ideálně a hosté nebezpečí odvrátili. Míč do branky se nepodařilo dostat ani hlavičkujícímu Karlu Soldátovi. První poločas tak skončil bez branek. Po změně stran se dostal před bránu Filip Hlúpik. S vybíhajícím gólmanem přehodil těsně i břevno branky a míč klouzající po síti zmátlo mnoho diváku v domění, že je míč v brance. V 59. minutě se procpal na levém křídle k centru rychlonohý Emmanuel Antwi. Míč převzal Miroslav Slepička a z otočky zakončili skrz obranu neomylně - 1:0. Zkušený útočník se do gólové šance dostal ještě v 76. minutě. To si poradili s bránícím stoperem, sám před brankářem však neuspěl, respektive rukavice chytajícího Buchty byla proti. To už si odbyl premiéru u Litavky Ruslan Mingazov. O pár minut později jej následoval i druhý debutant Radek Voltr. Střídání hru oživila, ale náš tým se musel soustředit zejména na pozornou obranu. Sigma měla jedinou šanic, hlavičku Zahradníčka v poslední minutě. Střelecký pokus s přehledem chytil Mialn Švenger. Nastavený čas už další možosti neukázal a tak mohli domácí diváci spokjeně aplaudovat dalšímu tříbodovému zisku v sezóně.
Fotogalerie
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School