FK PŘÍBRAM
29.09.2018
FORTUNA:LIGA, 10. kolo
3:0
Příbram vs. M. Boleslav
Online
Branky: 22. Fantiš, 49. Květ, 82. Fantiš
Žluté karty: Květ, Rezek - Pauschek, Komličenko
Rozhodčí: Jílek - Blažej, Kotalík
Diváci: 3126
Příbram: Švenger – Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel – Hlúpik, Květ (78. Kilián), Průcha, Antwi – Mingazov (65. Jan Rezek) – Fantiš (85. Voltr).
M. Boleslav: Šeda – Pauschek, Hůlka, Chaluš, Keresteš (76. Dan. Novák) – Jaroslav Diviš (46. Džafić), Takács, Přikryl, Mareš (46. Matějovský), Ladra – Komličenko.

Dvougólový Fantiš rozhodl derby

Zdeněk Brož

Přesvědčivé vítězství ve středočeském derby viděl Stadión Na Litavce. Dvě branky Antonína Fantiše plus jeden krásný zásah Romana Květa stvrdily tříbodový zisk našeho týmu.
Příbramský realizační tým si musel poradit, jak nahradit zraněného střelce Miroslava Slepičku. Na hrot útoku se tak postavil Antonín Fantiš a poprvé se v základu představil domácím divákům Ruslan Mingazov. Statistiky obou celků v dosavadním průběhu sezóny dávají předvídat ofenzivní podívanou. Tu mohl naplnit už v první minutě Filip Hlúpik, který si naběhl zcela sám mezi obránce, jenže tutovou šanci sám před brankářem nevyřešil přesným zakončením. O pár minut opět Hlúpik pálil už přesněji, ale střelu zastavily rukavice brankáře Šedy. Hosté nic ze svého útočného potenciálu neukazovali a tak držení míče bylo zcela v příbramské dominanci. Ve 22. minutě náš tým zužitkoval svoji kombinační hru naprosto perfektně. Ruslan Mingazov poslal míč zcela volnému Tondovi Fantišovi a ten křížnou střelou na zadní tyč poslal náš tým do vedení 1:0! Na konci prvního poločasu měl dvě dobré možnosti Roman Květ, nejprve v tísni hlavičkoval mimo branku, ve 44. minutě svoji typickou dělovkou z dálky hodně protáhnul brankáře Šedu. Po změně stran se dal čekat nápor hostů, ale skóre posouvá ve 49. minutě náš celek! Z nenápadného přímoho kopu z velkého úhlu se prosazuje Roman Květ, když jeho lehce tečovanou dělovku zastavuje až síť - 2:0! Obrovskou šanci na snižení si připravili hosté v 62. minutě. Ladra byl zcela osamocený na vzdálenější tyči, míč stačil vykopnout Milan Nitrianský. V 67 minutě mohl přidat také gól Jan Rezek, který po střídání byl pár vteřin na hřišti, ale míč zablokovala obrana Mladé Boleslavi. Do branky nemířil přesně ani hlavičkující Fantiš po rohovém kopu. 73. minuta byla ve znamení velké tutovky Filipa Hlúpika. Nejprve mu po rychlé kombinaci chytá míč letící do branky gólman hostů, vzápetí z dorážky střílí z pěti metrů vysoko nad branku! A nedaří se ani Rezkovi, který po rychlém brejku trefuje paty bráního Hůlky. V nastaveném čase měli dvě velké šance také hosté, nejprve Komličenko trefil břevno poté Chaluš minul pravou tyč Švengerovy branky. Výhru a tři body jsme si už nenechali ujít a jendoznačně vyhráli 3:0!
Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School