FK PŘÍBRAM
11.11.2018
FORTUNA:LIGA, 15. kolo
1:1
Plzeň vs. Příbram
Online
Branky: 32. Petržela - 19. Fantiš
Žluté karty: Soldát, Antwi, Katidis
Rozhodčí: Ginzel – Vlček, Kotalík
Diváci: 7849
Plzeň: Hruška – Řezník, Pernica, Hejda, Kovařík – Procházka, Hrošovský – Ekpai (60. Zeman), Al. Čermák (70. Řezníček), Petržela (81. Hořava) – Chorý
Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Nitrianský, Antwi - Hlúpik (90. Pejša), Soldát, Průcha, Katidis (72. Keita), Rezek - Fantiš (90. Skácel)

Bod za bojovný výkon

Jan Vostrý

Nečekaný a zasloužený zisk bodu si vybojoval tým v zelenočerném na půdě plzeňské Viktorie. Fantišovu branku okořenil týmový výkon, který znamenal dovoz bodu z přes Brdy po devíti letech.

Příbram si musela v Plzni poradit bez tradičních členů sestavy Romana Květa a Jaroslava Treglera, kteří si odpykávají trest za 4 žluté karty. Když navíc do začátku zápasu musel naskočit Georgios Katidis místo čerstvě zraněného Radka Voltra, nevěstilo to pro náš tým nic dobrého.

Dalo se čekat, že domácí celek vypustí svoji ofenzivní sílu a tak bylo důležité být pozorný při bránění. První střela Petržely šla mimo a na ještě nebezpečnější ránu Procházky musela zakročit naše blokující obrana. Když jsme celý tento úvodní tlak přežili, mohli jsme zahrozit a to naprosto drtivě. Jan Rezek si vyměnil míč s Katidisem, poslal přesný centr před branku, kde měl jednoduchou roli Antonín Fantíš a poslal náš tým do vedení!

Po půlhodině hry a dvou minutách našli Viktoriáni recept na naši obranu. Napříč vápnem poslal pas Procházka na volného Petrželu, který bez obtíží vyrovnával na 1:1. Brzo jsme se ale mohli radovat znovu, kdyby hlavička Petra Průchy šla o půlmetru blíž, než stála levá tyč Hruškovy branky.

Poločasová pauza dala šanci uklidnit naši hru. Síly ale nabrali i plzenští hráči a v 55. minutě hlavičkoval nebezpečně Čermák těsně nad branku Ondřeje Kočího. Nevyzrál na něj ani útočník Chorý ve dvou dobrých šancích. Za náš tým se do dobré šance dostával Filip Hlúpik, ale nestačil v rychlosti už zakončit směrem na Hrušku. Nezdařily se nám i některé standardky a rohové kopy, po kterých jsme domácím pořádně zatopili. Gólový zářez však ne a ne přijít.

Když jsme v posledních minutách přežili i nebezpečnou hlavičku Řezníčka a ránu Hrošovského, mohli jsme se poprvé od roku 2009 znovu radovat ze zisku bodu ve Štruncových sadech.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School