FK PŘÍBRAM
02.12.2018
FORTUNA:LIGA, 17. kolo
0:2
Příbram vs. Ostrava
Online
Branky: 39. Hrubý, 90. Stáňa
Žluté karty: Jánoš (O)
Rozhodčí: Berka - Boček, Vitner
Diváci: 1638
Příbram: Kočí – Nový, Kodr, Tregler, Antwi – Rezek, Květ (61. Mingazov), Hlúpik (46. Keita), Průcha, Voltr (75. Pejša) - Fantiš.
Ostrava: Laštůvka – Mešaninov, Šindelář (55. Procházka), Stronati, Fleišman – Jirásek (77. Stáňa), Jánoš, R. Hrubý , Holzer – O. Šašinka (74. Baroš), J. Šašinka.

Trest za neproměňování šancí

Zdeněk Brož

Příbram si připravila velké šance, ale branky dával zápase 17. kola pouze Baník Ostrava.

Příbram čekal v 17. kole Baník Ostrava. Do domácí odvety jsme nemohli počítat s vykartovaným Soldátem. Toho v sestavě zastoupil Petr Průcha, do hry se vrátil také Filip Hlúpik.

Příbram od začátku přimáčkla Slezany na obranou půlku, několik dobrých kombinací naší zálohy potěšilo diváky ale víc než dva rohové kopy a nepřesnou střelu Rezka jsme neviděli. Herní dominance mimojiné znamenala, že brankář Ondřej Kočí musel být řádně zrmzlý, když si sáhnul na míč až v 15. minutě.

Ve 23. minutě ukázal svoji dělovku z přímého kopu Roman Květ a Laštůvka v bráně Baníku měl co dělat, aby míč vyrazil. V dohrávce akce už neuspěl ani Hlúpik, když neprocedil míč skrz obrannou hráz těl. Ve 27. minutě se do dobré šance dostával náš tým po rychlé akci Antwiho, ránu Radka Voltra zastavila obrana na dva pokusy.

Poté se dostal ke slovu také Baník vydatně podporovaný fanoušky, ze dvou rohových kopů naštěstí nic vážného nepřišlo. Oba dva týmy se často nepřesně adresovaly v nahrávkách a tak se hra přelévala z jedné strany na drouhou, ale bez skutečného ohrožení branky. Ve 39. minutě využívá Baník nedůslednost v naší obraně a Hrubý otevírá skóre zápasu - 0:1.

Do druhého poločasu přišel do hry Keita místo Hlúpika a už po pár minutách vyrobil největší šanci zápasu pro Jana Rezka. Zkušený záložník však z těsné blízkosti branky netrefuje míč a stadión jásá marně. O minutu později je v další dobré šanci kapitán Antonín Fantiš, i on k naší smůle míjí branku. Na opačné straně se v dobré pozici objevil i Šašinka, naštěstí pro nás míjí.

Náš tým si i nadále držel převahu, zatímco Ostrava se zaměřila jen na bránění. Dobře mířený pokus střídajícího Mingazova zablokoval na poslední chvíli protihráč. Další superšanci předložil Mingazov svému spoluhráči v zelenočerném Petru Pejšovi, který však na kluzkém terénu nedosáhl na kluzkém terénu míč před prázdnou brankou.

V závěrečném tlaku se našemu týmu nedařilo vstřelit branku a hosté z brejku vstřelili druhý gól zápasu. V nastaveném čase trefil ještě tyčku Jan Rezek, ale na skóre se už nic neměnilo.

Fotogalerie
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School