FK PŘÍBRAM
09.02.2019
FORTUNA:LIGA, 20. kolo
4:0
Liberec vs. Příbram
Online
Branky: 20. Hybš, 29. Pešek, 43. Oscar, 62. Kozák
Žluté karty: Breite, Oscar, Kozák – Mingazov
Rozhodčí: Marek – Antoníček, Vodrážka
Diváci: 3299
Liberec: Nguyen – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Oršula (63. Malinský), Breite (77. Mara), Nešický, Oscar (69. Lehoczki), Pešek – Kozák.
Příbram: Kočí – Nový, Tregler, Kodr, T. Jablonský – Hlúpik (46. Květ), Mingazov, Keita (53. Nitrianský), Antwi – Fantiš, Rezek (72. Průcha).

Vysoká prohra v Liberci na úvod jara

Zdeněk Brož

Příbram si při první soutěžním utkáním roku 2019 vůbec nezajásala. Z duelu se Slovanem Liberec jsme si odnesli čtyři branky v naší síti a bodový zisk v tabulce FORTUNA:LIGY jsme tak nenavýšili.

Teplejší počasí přišlo právě včas na začátek ligy. 20. kolo FORTUNA:LIGY nám nachystalo zápas na severu Čech proti místnímu Slovanu Liberec. Domácí mohli být papírovým favoritem, ale náš tým se mu v úvodu zápasu rozhodně vyrovnal.

Přesto do první šance šli domácí, když se na hraně ofsajdového postavení řítil na Kočího ze zahraničního angažmá importovaný nový člen Liberce Kozák. Náš brankář skvěle jeho šanci zastavil. Podobně šikovně si počínal i při střele Peška, kterou musel při přesném umístění vyrazit na rohový kop.

Ve 20. minutě se při rohovém kopu dostal k prodlouženému míči Hybš a postrčil míč za brankovou čáru. Domácí vedli 1:0. Bohužel bylo ještě hůř ve 29. minutě. Pešek přesprintoval naši obranu a podél Kočího šťastně odrazem o tyčku zakončil - 2:0.

Za tohoto stavu nám chyběla lepší reakce a snížení náskoku. Nejblíž k tomu byl Emmanuel Antwi, který ve vápně hlavičkoval směrem k brance, ale bránící hráč Slovanu jeho pokus zastavil. Ve 43. minutě výborně zastavil další průnik domácího Peška brankář Ondřej Kočí. Jenže vyražený míč se dostal k záložníku Oscarovi a ten z první poslal míč obloučkem do opuštěné branky - 3:0.

Tohle už byla těžká rána do poločasové přestávky. Trenér Csaplár při ní zkusil tým probudit dvojím střídáním, když do hry poslal Květa a Nitrianského. A měli jsme brzo dobré šance. Přímý kop je naše velká zbraň, zejména když jej kopal Roman Květ. Brankář Liberce Nguyen jej vyrazil na roh. Brzo po něm jsme se dostali k další možnosti. Ruslan Mingazov se dostal za obranu, při rychlém brejku se snažil přelobovat brankáře soupeře, ale ten konečky prstů pokus zastavil.

Celá úvodní čtvrhodinka druhého poločasu byla z naší strany aktivní, jenže na to opět našli recept domácí. Stačil jeden centr v 62. minutě, útočník Kozák na hraně ofsajdové pasti a čtvrtá branka v naší síti. O chvíli později navíc při nás stálo aspoň trochu štěstí, když Karafiát ve velké šanci trefil tyčku.

V závěru utkání jsme se snažili o vstřelení aspoň čestného úspěchu, ale ani pokus Milana Nitrianského ani hlavička Marka Kodra k brankové radosti nevedly. Dobytí Liberce tak bylo dnes pro naše barvy hodně vzdálené a musíme vše napravit v nejbližším utkání u Litavky proti Zlínu

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School