FK PŘÍBRAM
02.03.2019
FORTUNA:LIGA, 23. kolo
2:1
Příbram vs. Karviná
Online
Branky: 1. Matoušek, 87. Voltr – 78. Guba
Žluté karty: Chaluš
Rozhodčí: Nenadál - Paták, Horák
Diváci: 2167
Příbram: Kočí – Nový, Chaluš, Tregler, Antwi – Mingazov, Jablonský (79. Keita), Kingue (84. Voltr), Květ, Matoušek – Fantiš (65. Vůch)
Karviná: Berkovec – Čolić, Krivák, Rundić, Djordjević – Budínský (46. Ba Loua), Bukata, Faško – Jan Moravec (86. Dramé), Wágner, Galuška (59. Guba).

Po rychlém vedení přišlo drama

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Nejrychlejší gól sezóny z kopačky Matouška hosté vymazali vyrovnáním v 78. minutě. Drama nakonec rozhodl v samém závěru střídající Radek Voltr.

Příbramskému týmu se po uzdravení vrátil do hry kapitán Tonda Fantiš, naopak Jan Rezek s natrženými vazy usedl na tribunu Stadiónu Na Litavce. Ve hře byly také všechny posily, které hrály už minulé utkání v hanácké metropoli Olomouci.

Ostrý start zápasu možná někoho překvapil, ale Příbramáky na tribunách rozjásal. Jan Matoušek totiž po necelé minutě nastartoval svoje turbo, utekl obráncům Karviné a poslal náš tým do vedení - 1:0. A náš tým dominoval i dál. Ve 12. minutě připravil Matoušek tutovku pro Antonína Fantiše, který však minul odkrytou branku a nezvýšil stav zápasu. V dobré šanci pálil nad branku také Emmanuel Antwi. V této sérii mohl ještě skórovat Matoušek i Květ, ale ani pokusy z jejich kopaček nenašly cíl v brance.

Zahrozili také hosté, nebezpečný byl Wágner, jemuž párkrát utekl míč těsně před špičkou kopačky při ostrých centrech hostů. V závěru poločasu mohl slavit trefu Mingazov, ale jeho pokus byl slabý. V nastaveném čase prvního poločasu z ničeho nic zahrozili hosté, když Galuška střelou z hranice vápna trefil břevno Kočího branky.

Po změně stran bylo vidět že hosté získali křídla při vidině, že mají na vyrovnání. Posílil útok a před Kočím byli velmi nebezpeční. Wágnerovi sebral šanci včasným vyběhnutím Ondřej Kočí. V 62. minutě netrefil ve velké šanci Ba Loua, když mířil zblízka mimo branku. Ještě v téže minutě se dostal míč znovu do našeho vápna, kde před Kočím vyběhnul volný Moravec, geniální zákrok Kočího při pokus o lob zabránil brance a při dorážce už naštěstí mířil Wágner prudce nad bránu. Zdálo se, že jsme přečkali nejhorší, zejména když jsme si poté vytvořili dobré možnosti. Tomáš Jablonský střílel z první do růžku brány Berkovce, brankář karvinského týmu míč vyrazil na roh. Před příbramské diváky se poprvé postavil do hry Egon Vůch, když v 65. minutě přišel do hry při střídání s Fantišem.

V 78. minutě bylo zle. To napřáhl za vápnem volný Guba a nedal šanci Kočímu v brance - 1:1. Bylo vyrovnáno a místo snadného vítězství bojoval náš tým znovu o tři body. O vítěznou branku se nepostaral svým pokusem Keita, když mířil vedle. Vítězná byla až 87. minuta. Emmanuel Antwi poslal přesný centr před branku, kde si důrazný Radek Voltr doslova vybojoval vítězný gól a zblízka rozvlnil síť - 2:1. Jako střídající hráč byl v tu chvíli minutu na hřišti. Velmi důležité vítězství se tak musel rodit až po obrovském drama v samém závěru utkání. Od patnácté Karviné nás po 23. kole dělí devítibodový rozdíl.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School