FK PŘÍBRAM
21.04.2019
FORTUNA:LIGA, 29. kolo
1:1
Příbram vs. Plzeň
Online
Branky: 37. Matoušek - 31. Pačinda
Žluté karty: Kayamba, Řezník
Rozhodčí: 6172
Příbram: Kočí – Nový, Chaluš, Tregler, Antwi – Mingazov (84. Keita), Soldát, Květ, Rezek, Matoušek (82. Voltr) – Polidar (72. T. Jablonský).
Plzeň: Hruška – Řezník, Brabec, R. Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Kayamba (60. J. Kovařík), Pačinda (81. Ekpai), J. Kopic – Chorý (67. Bakoš).

Velikonoční souboj s Plzní přinesl remízu

Zdeněk Brož

S Viktorií Plzeň jsme i podruhé v sezóně odešli neporažení. Před krásnou návštěvou během velikonočních svátků jsme viděli nerozhodný výsledek. Jedinou branku Příbrami trefil Jan Matoušek.

Příbramská sestava před utkáním s Plzní zaznamenala jednu ztrátu. Kapitán a tahoun týmu Antonín Fantiš odpadnul s angínou a do základu se poprvé podíval Matěj Polidar. A byl to náš tým, který od začátku aktivně tlačil na svého soupeře. Hned na začátku zápasu se dostal do svého oblíbeného brejku Jan Matoušek, ale v dobré pozici se mu nepovedlo protlačit přesnou nahrávku na někoho ze spoluhráčů před brankou.

Hosté mohli být díky tabulkovému postavení považování za favorita zápasů, ale historie vzájemných zápasů nic takového neukazovala. A mnohdy bylo jejich počínání hodně nepřesné. Pačinda při průniku do pokutového území také nanalezl nikoho ze spoluhráčů a Kočí zasahovat nemusel.

V 18. minutě jsme kopali rohový kop a signál, který změnil rozehrávku zakončoval Roman Květ skákající střelou vedle branky. Ve 23. minutě si Matoušek udělal z obrany Plzně trhací kalendář, připravil přesný pas Květovi, jenže jeho dobře mířený pokus stačil srazit Hubník. Ve 31. minutě se dostal k odraženému míči před nedobře zformovanou obranou Limberský, brankář Ondřej Kočí stačil míč z houštiny těl jen vyrazit před sebe, kde míč pohodlně dorazil Pačinda - 0:1. Sudí pak několik minut dlouze nechával prověřovat video, zda nedošlo v zárodku akce faulu, ale naděje publika i hráčů byly marné a branka byla potvrzena.

Ve 37. minutě sebral Plzni při rozehrávce míč Ruslan Mingazov, 70 metrovým sprintem prchnul směrem k Hruškově brance, kde stačil nahrát Janu Matouškovi, který už věděl, co s míčem - 1:1!

Po změně stran jsme brzo kopali rohový kop. Hlavičkující Karel Soldát perfektním náběhem získal výhodu a rychlost, míč bohužel proletěl těsně kolem levé tyčky! Nezadařilo se o pár minut později ani Matouškovi, navíc měl před brankou zcela volného Polidara. Mezi tyče nešla ani rychlá střela Mingazova. Do další dobré šance se mohl dosta Polidar, když čekal na pas od Martina Nového, jenže jej vystihl gólman Hruška. V 69. minutě mohl jít na branku znovu Matoušek, ale míč se mu na poslední chvíli zamotal pod nohy. Když do zápasu naskočil v 72. minutě Tomáš Jablonský, mohl stadión tleskat, protože šlo o 200. ligový start příbramského zkušeného záložníka i obránce.

Poslední minuty byly ve znamení chyb, které hrozily od unavených hráčů. Jeden takový míč si našel Kovařík, naštěstí Kočí ukázal svoji šikovnost a velkou možnost Plzně zastavil včas. Na opačné straně mohl vylepšit příbramský výsledek střídající Ibrahim Keita, v situaci jeden na jednoho nakonec nastřelil bránícího Hubníka. Jeden bod za remízu by bylo těžké označit, zda jde o zisk či ztrátu, co však platí, že v této sezóně jsme s Plzní neprohráli.

Fotogalerie
Příští zápas
pátek 3.5.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 26. kolo
17:00h
FK PŘÍBRAM
FC Zbrojovka Brno
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
27. 04. 2024
Felix Čejka: Fotbal se rozhoduje ve vápnech
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School