FK PŘÍBRAM
18.05.2019
FORTUNA:LIGA, N4
2:1
Opava vs. Příbram
Online
Branky: 44. Schaffartzik, 85. Bernadina - 63. Fantiš
Žluté karty: Zavadil, Juřena, Smola - Fantiš, Soldát, Matoušek, Květ, Tregler
Červené karty: 86. Soldát
Rozhodčí: Orel - Flimmel, Vlček
Diváci: 3498
Opava: Fendrich - Schaffartzik, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil - Jurečka, Řezníček (73. Juřena), Janetzký (84. Bernadina) - Jursa - Smola. Trenér: Kopecký.
Příbram: Kočí - Nový, Kingue (17. Kodr), Tregler, Jablonský (46. Květ) - Rezek, Soldát - Antwi, Fantiš, Matoušek - Polidar. Trenér: Nádvorník.

Neuhlídali jsme opavské standarky a prohráli 1:2

Zdeněk Brož

Předposlední kolo nadstavby nás v Opavě nepotěšilo. Závěry obou poločasů totiž proměnili domácí v brankovou trefu, gól z kopačky Fantiše na tom nic nezměnil. O vstupu do baráže tak rozhodne až poslední kolo

Příbram potřebovala zvítězit v utkání 4. kola nadstavbové části, aby se vyhnula barážové nejistotě. A v začátku zápasu jsme si i první velkou šanci vytvořili my, když Jan Matoušek utekl po křídle. Přesnou nahrávku však neproměnil Fantiš v branku, když trefil střed brány i s gólmanem. Další šance si vytvářeli zejména domácí. Ve 21. minutě trefil svůj pokus těsně vedle Schaffartzik a podobně si počínal i Jursa. V závěru poločasu si Opava vytvořila velký tlak. Z několika šancí se netrefil Žídek a Schaffartzika vychytal Kočí. Ve 44. minutě však už kapituloval po další Schaffartzikově hlavičce - 1:0 pro domácí.

Po změně strana naskočil do sestavy Květ a i on sledoval v 50. minutě ránu Martina Nového, která prosvištěla kolem opavské branky. Nebezpečná byla i na opačné straně rána Řezníčka. Ondřej Kočí pak musel vychytat hlavičku Jursy, a dorážející Jurečka mířil nad branku. V 63. minutě jsme se dočkali vyrovnání. Rohový kop Nového doletěl nejprve ke Květovi, ten lehkou střelou mířil do růžku brány Opavanů. Brankář Fendrich srazil padající míč přímo do Fantiše a my se mohli radovat ze vstřelené branky - 1:1. Utkání, které bylo hodně nervózní, pak ukázalo divákům přehlídku žlutých karet. V 85. minutě se míč po jedné ze standardek domácího týmu odrazil od břevna naší branky, jenže byl tam také dobíhající Bernadina a vrátil Slezanům vedení - 2:1.
O minutu později se ve vápně dostal k míči Karel Soldát, mířil k brance, zastavení před střelou však bylo posouzeno jako simulování a po druhé žluté kartě putoval náš defenzivní halv do šatny.
Zápas tedy skončil bez našeho bodového zisku, navíc nás nepotěšil ani výsledek v Karviné, kde náš rival v boji o poslední nebarážový post Bohemians zvítězil a v tabulce nás opět předstihl. 

Příští zápas
sobota 27.7.2024
Příprava A-tým, přát.
10:00h
FK PŘÍBRAM
SK Petřín Plzeň
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 07. 2024
???? Anketujeme... co budeme sledovat v telce na olympiádě? #pribram #fotbal #trending #anketa
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Hlavní partneři
Město PříbramJAKONIOsport agency a.s.
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessKovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School