FK PŘÍBRAM
13.07.2019
FORTUNA:LIGA, 1. kolo
1:1
Příbram vs. Teplice
Online
Branky: 42. Škoda - 71. Mareš
Žluté karty: Soldát - Kučera, Mareš
Rozhodčí: Julínek - Podaný, Vitner - Denev
Diváci: 2862
Příbram: Boháč – Tregler, Kodr, Šimek, Cmiljanović - Alvir (61. Voltr), Rezek, Soldát, Polidar, Zeman – Škoda (80. Hájek)
Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Paradin – Hora, Trubač (86. Ljevakovič), Kučera, Žitný – Moulis (62. Vyhnal), Mareš.

Remíza na úvod sezóny

Zdeněk Brož

Nové posily i navrátilci se představili v zahajovacím zápasu sezóny. Michal Škoda svůj příbramský debut okořenil brankou, nakonec jsme si však z duelu odnesli jen bod za remízu.

Příbramský tým zařadil na poslední chvíli do sestavy Davida Šimka, který se postavil na post stopera. Premiéru v příbramském dresu si také odbyli Mihajlo Cmiljanovič na levém beku, Marko Alvir v záložní řadě a na hrotu útoku hrající Michal Škoda. Když připočteme navíc návrat Martina Zemana i Marka Boháče do branky, tak se příbramská sestava změnila od minulé sezóny výrazně.
Po počátečním oťukávání zahrozil střelou Daniel Trubač, ta šla vedle branky. Příbramskou ofenzivu prezentoval hlavně Martin Zeman svými standardkami. Dvakrát kroutil zajímavý centr za teplickou obranu, zejména v jedné ze šancí byl blízko zakončení Marek Kodr. Nepovedl se mu přímý kop přes zeď, který byl nařízen po faulu na pronikajícího Marka Alvira.

Ve 23. minutě chytil střelu Moulise Marek Boháč, který se do ligové branky vrátil po téměř čtyřech a půl letech. Naposledy chytal v Příbrami 21. března 2015 proti Jablonci. Na velkou šanci se tak čekalo až do samého závěru poločasu. Rychlý brejk si převzal na křídle Martin Zeman, přetáhl centr na Marka Alvira a vrácený míč před brankou patičkou tečoval Michal Škoda do sítě za záda Grigara - 1:0!

Po změně stran se do dobré šance dostal Hora a naštěstí vysoko přestřelil. V 59. minutě připravil tutovku pro Martina Zemana Matěj Polidar. Rychlonohý záložník si s Grigarem však obhodil i opuštěnou branku Teplic. Na Boháče pak vystřelil nehlídaný Mareš, střelu si náš gólman chytil do rukavic. Zajimavou akci jsme viděli i na opačné straně, Škoda zatáhl míč a hlavičku Rezka chytil brankář Teplic těsně před brankovou čárou. V 71. minutě se však hosté dočkali vyrovnání, když napálený míč před branku tečuje Mareš za pomoci tyče do brány našeho týmu. 

Škoda měl na kopačkách vedení, jenže s vyběhnuvším Grigarem přeloboval v obrovské šanci i branku. Zbytek zápasu se již neodehrálo nic vážnějšího, i tak jeden důležitý moment viděl domácí stadión a to návrat Miroslava Slepičky zpátky na ligový trávník po těžkém zranění z konce září loňského roku. Soupeři se tak rozešli remízou 1:1 podobně jako minulý rok.

Fotogalerie
Příští zápas
pátek 3.5.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 26. kolo
17:00h
FK PŘÍBRAM
FC Zbrojovka Brno
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
27. 04. 2024
Felix Čejka: Fotbal se rozhoduje ve vápnech
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School