FK PŘÍBRAM
10.08.2019
FORTUNA:LIGA, 5. kolo
2:0
Příbram vs. Č. Budějovice
Online
Branky: 9. Alvir, 35. Škoda
Žluté karty: Polidar - Javorek, Novák, Mršič, Kladrubský, Mustedanagić
Rozhodčí: Berka - Flimmel, Vlček
Diváci: 3186
Příbram: Boháč – Tregler, Kodr, Šimek, Antwi – Alvir (90 Jablonský), Rezek, Soldát, Zeman (87. Hájek) – Polidar – Škoda (85. Dramé)
Č. Budějovice: Staněk – Čolić, Havel, Novák, Kladrubský – Schranz, Havelka (46. Čavoš), Javorek, Kulhánek (46. Mustedanagić), Mršić (60. Táborský) – Ledecký

Příbram o své výhře rozhodla do přestávky

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Příbram dokázala navázat na předchozí domácí výhru a díky brankám Alvira a Škody může znovu slavit zisk tří bodů.

Příbram čekal v 5. kole nováček soutěže z jižních Čech. Historické statistiky ukazovaly, že bychom proti Dynamu měli uspět. A náš tým to od začátku zápasu potvrzoval. Už v 9. minutě se do pokutového území protáhl Marko Alvir a svoji první brankou v příbramských barvách poslal náš tým do vedení - 1:0. Náš tým pokračoval i po vstřelené brance v tlaku a vytvářel si další šance. Hned po rozhrání nebezpečně pálil z hranice šestnáctky Michal Škoda do rukavic gólmana.

V 17. minutě měl před sebou prázdnou branku Alvir, ale prováhal správný čas ke střele. Zajimavá byla i rána Polidara, kterou musel chytat gólman hostů Staněk. Alvir dostal ve 25. minutě ideální pas před branku, jenže hlavičku poslal do rukou brankáře a dorážku pak napálil nad branku. A další tutovku měl náš tým o další minuty později, když Škoda hlavičkoval krásně do branky, ale gólman Dynama ještě lépe střelu chytil. 

Druhé branky jsme se nakonec dočkali ve 35. minutě. Další pokus Polidara vyplaval před Škodu, který neměl problém s dorážkou za brankovou čáru - 2:0. V závěru poločasu zahrozili i hosté, ale ani Schranz s Mršičem se neprosadili a tak týmy putovaly do kabin s výsledkem 2:0.

Budějovice po přestávce prostřídaly, hra se opticky vyrovnala a diváci viděli v 52. minutě šanci Českých Budějovic z přímého kopu, který poslal Mršič vedle a Schranzovo sólo zhatil včasným vyběhnutím Marek Boháč. V 80. minutě předvedl Martin Zeman svoji vytříbenou techniku, když krásnou střelou minul pravý horní růžek branky hostů. Další velkou šanci měl znovu hostující Schranz, ale i tentokrát vyšel ze souboje vítězně Boháč a Příbram se následně mohla radovat z druhého letošního vítězství. 

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School