FK PŘÍBRAM
30.09.2019
FORTUNA:LIGA, 11. kolo
3:0
Ostrava vs. Příbram
Online
Branky: 2. Hrubý, 6. Diop, 9. Tregler (vla.)
Žluté karty: Hrubý - Kinguie, Tregler, Alvir
Rozhodčí: Proske – Kotík, Dresle
Diváci: 6250
Ostrava: Budinský – Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman – Reiter (77. Holzer), Jirásek, Hrubý, Kuzmanović (67. Granečný) – Diop, Smola (60. Baroš)
Příbram: Kočí – Tregler, Kodr, Kingue, Nový – Zeman (80. Alves), Rezek, Soldát, Polidar (64. Kříž) – Alvir, Adetunji (15. Dramé)

Šokujcí úvod zápasu rozhodl

Zdeněk Brož

V prvních devíti minutách zápasu s Baníkem Ostrava jsme dostali tři branky, které rozhodly o jasné dělbě bodů v dohrávce 11. kola FORTUNA:LIGY.

Příbram odjela k dohrávce ligového kola do Ostravy se snahou získat první body na hřišti soupeře. K tomu měli pomoci i nováčci v sestavy. Nigerijský útočník Sunday Adetunji nastoupil ke svému ligovému debutu dokonce v základní sestavě. Trenérům navíc chyběly dvě stálice základní sestavy stoper David Šimek a brankář Marek Boháč, které nehradil navrátilec Olivier Kingue a v bráně Ondřej Kočí. Očekávání od utkání však vzala rychle za své. Ve druhé minutě skóroval za Kočího záda neobsazený Hrubý, v šesté se trefil do sítě Diop a v deváte mínutě si míč hlavičkoval do vlastní bránky Jaroslav Tregler. Po devíti minutách tak zelenočerný tým dostal tvrdý direkt. 

Debut Adetunjiho vzal za své a nastoupil Soufane Dramé a na hrot útoku šel Marko Alvir. Další děsivý růst skóre se už nekonal. Ale šance na zvrat také nepřicházela, v první poločasu jsme zahrozili na ostravskou branku jen sporadicky. Tým se celý první poločas vzpamatovával z tvrdého direktu. 

Po změně stran náš tým nastoupil s větší aktivitou a několik zajímavých brejků mohlo vést k zdramatizování zápasu. Párkrát otestovali svými střelami brankáře Baníku Marko Alvir, pálil i Rezek nebo Tregler. Se skórem zápasu však již nepohnuli. Dalším hráčem, který si připsal první start byl Paulo Alves, který naskočil během druhé půle do zápasu FORTUNA:LIGY. Z Ostravy si nakonec odvážíme porážku, která nás zejména díky rychlé kanonádě domácích vůbec netěší. Ani tentokrát se nám nepodařilo na hřišti soupeře skórovat a přivést alespoň bod.

FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School