FK PŘÍBRAM
26.10.2019
FORTUNA:LIGA, 14. kolo
0:0
Příbram vs. Zlín
Online
Žluté karty: Kodr, Soldát, Zeman - Podio, Fantiš
Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch
Diváci: 2167
Příbram: Kočí – Nový, Kodr, Šimek (74. Tregler), Cmiljanović – Alvir, Rezek, Soldát, Zeman – Polidar (69. Voltr), Škoda (59. Stuparevič)
Zlín: Rakovan – Cedidla, Buchta, Jiráček (83. Kolář) – Matejov, Mašek (28. Janetzký), Podio, Bartošák – Fantiš, Wágner, Džafić (88. Železník)

Zápas se Zlínem jsme k výhře nedotlačili

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Příbram podruhé doma vyšla střelecky naprázdno a z utkání se Zlínem bere pouze bod.

Příbramský trenér Roman Nádvorník mohl do důležitého zápasu vrátit čtveřici záložníků Rezka, Zemana, Alvira i Soldáta. Přesto utkání proti patnáctému týmu začalo opatrně z obou stran a diváci v úvodních minutách čekali na vzrušivější momenty. Všechny příležitosti se v první půli smrskly do náznaků možností, které kazila finální nahrávka. Tu největší šanci si nesprávným řešením zahodil Marko Alvir, když si zpracoval míč sám před brankářem, ale vymýšlel ještě kličku. Centry před branku nenacházely hlavu nejlepšího příbramského střelce Michala Škody. Jediné co šlo chválit, byla hra obranné řady, ve které hráli výborně oba stopeři: Marek Kodr a uzdravený David Šimek.

Po změně stran se konečně začaly objevovat gólové šance, které rozproudily i domácí diváky. V 52. minutě poslal Zeman pas před branku, kde Marko Alvir prudce pálil do gólmana. Pomezní však mával ofsajdové postavení. V 60. minutě měli ještě lepší možnost Filip Stuparevič s Matějem Polidarem. Srbský útočník však prováhal ideální čas na střelu, odražený míč se dostal ke zcela volnému Polidarovi, který vyprášil rukavice brankáře Rakovana. Stále 0:0. O pár minut déle neuspěl ani Martin Zeman z přímého kopu, když jeho pokus tečovali hráči ve zdi na rohový kop.

Pak se ozval také hostující tým. Fantišovu ránu musel Kočí výborným zákrokem zastavit. Matejov pak střílel skrz pokutového území mimo branku. Marko Alvir dnes neměl svůj den když zcela volný minul Cmiljanovičův pas v pokutovém území. Pak se trefil do stíě Fantiš, ale stál v evidentním postavení mimo hru.
Závěrečné minuty měl sice náš tým míč na kopačkách ale střeleckou smůlu ale i kldi ve finální fázi ne a ne zlomit. Korunoval to Martin Nový, když dostal pas po kombinaci na hranici vápna a svoji střelou otřel míč o tyčku zlínské branky. I proto výsledný stav na tabuli zůstal stejný jako na začátku - 0:0. Mezi oběma týmy tak zůstal i stejný bodový odstup, tedy jeden bod.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School