FK PŘÍBRAM
30.11.2019
FORTUNA:LIGA, 18. kolo
0:1
Příbram vs. Sparta
Online
Branky: 30. Hašek
Žluté karty: Alvir, Rezek, Dramé, Tregler - Krejčí, Heča, Frýdek
Rozhodčí: Pechanec - Dobrovolný, Novák
Diváci: 4865
Příbram: Kočí – Nový, Kodr, Šimek, Tregler – Dramé (82. Kříž) – Alvir, Rezek, Voltr (69. Stuparevič), Zeman – Slepička (65. Květ)
Sparta: Heča – Sáček, Mandjeck, Lischka, Hanousek – Krejčí, Hašek – Hložek, Kanga (69. Plavšić), Frýdek (90. Kozák) – Tetteh (80. Juliš).

Těsnou výhru vezou Pražané

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Jediná branka z prvního poločasu rozhodla o těsné výhře Sparty a prodloužení příbramského čekání na výhru.

Do základní sestavy se po dlouhé době dostal oblíbenec domácích fanoušků Miroslav Slepička, chřipka do zápasu naopak nepustila Michala Škoda. Navíc kvůli čtyřem žlutým kartám chyběl Mihajlo Cmiljanovič a do zápasu nemohl zasáhnout ani Matěj Polidar, který už patří Spartě a do zápasu jej tak nepustila dohoda klubů.

Úvod zápasu patřil Spartě, která zatlačila náš tým do obrany, ale žádná vážnější šance se za naší defenzivní řadou neurodila. Za zmínku by stála jedině střela Kangy, která šla vedle. V 19. minutě už zasahoval Ondřej Kočí, když vytáhnul mimo branku hlavičku Hložka. První lepší šance našeho týmu vznikla po střele Soufiane Dramého. Jeho ránu z dvaceti metru tečovala obrana a míč jen o kousek přeskočil i břevno branky hostů. Z rohového kopu se dostal k hlavičce Miroslav Slepička, jehož pokus odrazem o zem gólman Heča chytil. Lépe mohla letět i střela kapitána Jana Rezka, jenže nakonec napálený míč přeletěl s brankou i ochrannou síť. 

V době, kdy se stále častěji dostával náš tým do hry udeřila Sparta. Hanousek přihrál do druhé vlny nabíhajícímu Haškovi, který propálil všechny, které měl v cestě - 0:1 ve 30. minutě. Záhy mohl vyrovnat hlavičkující Marek Kodr, ale jeho hlavička mířila vedle. Ještě lépe vypadala situace ve 41. minutě. Zemanova střela šla po teči těsně vedle a z další akce mířili Rezek, jenže jeho střela byla těsně před brankou zablokovaná!

Po změně stran se musel náš tým víc tlačit do útoku, čehož využívali hosté k nebezpečným kontrům. Přesto na úvodu druhé části jsme viděli naši šanci - Martin Zeman mířil nepřesně. V 52. minutě se už radovali hráči v rudých dresech, sudí rozhodnutí o neuznané brance potvrzoval až po konzultaci s VAR. Naše šance tak ještě žily. V 63. minutě šel na Kočího Tetteh a náš brankář jej skvěle vychytal stejně jako dožáku Frýdka. O pár minut si Kočí pomohl k dalšímu výbornému zákroku i dobře postavenou brankou a míč vytlačil na břevno. Nejblíž k brance na naší straně byl Martin Nový, jehož dělovka minula brankovou spojnici. A tak ikdyž naše šance stále hlídal výborný gólman Kočí, tak na gólové šance jsme čekali. Jedna nakonec přišla v nastaveném času, David Šimek se dostal k hlavičce, ale pozorný byl i brankář Sparty, kdyz míč mířící do růžku branky vytáhnul na rohový kop. Pětiminutový nastavený čas ještě přinesl jednu šanci pro sparťanského náhradníka Juliše a opět byl vychytán Kočím. 

V utkání se Spartou jsme tak zůstali poraženi a už v pátem utkání v řadě na domácí půdě jsme nevstřelili branku.

Fotogalerie
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School