FK PŘÍBRAM
10.06.2020
FORTUNA:LIGA, 29. kolo
2:1
Příbram vs. Liberec
Online
Branky: 18. Nový, 29. Nový - 41. Pešek
Žluté karty: Tregler, Cmiljanovič, Melichar - Hromada, Alibekov
Rozhodčí: Julínek – Podaný, Melichar

Nový vylovil v dešti tři body pro Příbram

Zdeněk Brož

První dvě ligové trefy Martina Nového znamenají pro náš tým moc! Po výhře 2:1 se posouváme v tabulce před poslední kolem základní části na 15. příčku.

Na deštěm promoklý trávník nastoupila příbramská základní jedenáctka bez svého stálého kapitána Jana Rezka, který po zranění z minulého zápasu ještě nemůže naskočit do hry. Náš tým byl v úvodu aktivnější, první větší šanci měli ale hosté, když ve 13. minutě z nenápadné akce trefil Rondič hlavou břevno. V 18. minutě jsme vybojovali na hranici vápna další nedovolený zákrok a z následného přímoho kopu se nádherně trefil Martin Nový! 1:0. Ten se v 78. ligovém zápase konečně dočkal ligové branky.
Vedoucí branka nás posadila do sedla a na branku hostů jsme tlačili další útoky. Vrcholem byla 29. minuta, ve které se zakombinoval celý útok a Martin Nový do vyšachované obrany mohl skórovat už podruhé - 2:0. A to hned po rozhrávce se řítil na brankáře Filip Zorvan, ale obrovskou šanci neproměnil, stejně jako z dalšího útoku netrefil tvrdší ranou hlavičkující Emmanuel Antwi.
V závěru první půle však přišla chyba v obraně a hostující Pešek měl velkou monžost k proměnění branky, když šel sám na Melichara. A také ani nezaváhal a proto jsme viděli snížení na 1:2 z pohledu Slovanu.

Ve druhém poločasu nejprve útočil na hattrick Martin Nový, když napřáhl z dvaceti metrů ke střele. Tu gólman Knobloch chytil. Pak se nadechl Liberec a měl velkou možnost v 58. minutě. Hromada ani Zeman nepropálili naši blokující obranu. Výbornou šancí byl i centrovaný míč Antwiho, který skončil na tyči liberecké branky. V 69. minutě zahrozil i Liberec, ve velké šanci Rondič vystřelil přes blokující hráče nad bránu.

Závěr utkání si náš tým pohlídal a nepustil Slovan k vyrovnání. Zisk tří bodů byl díky výbornému nasazení nejen v prvním poločase, ale i celém utkání, zcela zasloužený.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School