FK PŘÍBRAM
17.01.2021
FORTUNA:LIGA, 15. kolo
0:0
Příbram vs. Plzeň
Online
Žluté karty: Pilík - Ondrášek, Čermák
Rozhodčí: Orel – Kotík, Vlček
Příbram:

Kočí – Nový, Kingue, Tregler, Cmiljanović – Laňka, Pilík (90. Kvída), Rezek (7. Hájek), Soldát, Zorvan (82. Vávra) – Voltr (82. Dočekal)

Plzeň:

Hruška – Havel, Hejda (18. Kaša), Brabec, Limberský (46. Kovařík) – Šulc (64. Čermák), Kalvach, Bucha – Kayamba (80. Matějka), Ondrášek, Falta

Cenná remíza s těžkým soupeřem

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Příbram začala kalendářní rok 2021 úspěšně a získala na domácím trávníku proti Plzni bod za bezbrankovou remízu.

Nejčasnější začátek sezóny, jaký pamatuje česká liga, přišel v tomto ročníku. 15. kolo se u Litavky rozehrál 17. ledna a jako první soupeř v roce 2021 přicestovali Viktoriáni z Plzně. Hned v úvodu náš tým zabolela ztráta Jana Rezka, který už v 6. minutě dohrál kvůli zranění. Ovšem záhy přišla velká šance našeho týmu, když ve skrumáži pálil Jaroslav Tregler a hosté srazili míč se štěstím na roh. Po něm hlavičkoval opět Tregler a míč šel nad branku. Pomoci nám mohli sami hosté, když při odkopu Brabce šel míč těsně kolem branky. 

Ve 30. minutě stříle z dálky Tomáš Pilík, jeho pokus šel metr od levé tyčky brány Aleše Hrušky. Další čtvrhodinu zatlačila Viktoria, která dvakrát zblízka otestovala výborného Ondřeje Kočího. Příbramský "Kočka" vychytal jak nováčka v plzeňských barvách Faltu, tak si vychutnal i Kašu.

Plzeň přišla po změně stran s aktivní hrou a přimáčkla náš tým k brance. Nejnebezpečnější pokus vyslal Kalvach, jehož rána letěla nad branku. V 57. minutě měl obrovskou možnost náš zelenočerný mančaft. Olivier Kingue zatáhl míč až k šestnáctce vypálil tak, že Hruška střelu vyrazil vedle sebe. Dorážku mohl proměnit Radek Voltr ale pod padajícím Hruškou letěl sražený míč jen před branku. Z dálky se také mohl prosadit Martin Nový, když rychlou akci zakončil bohužel nepřesně.

V 84. minutě došlo k faulu v našem obranném pokutovém území, který si šel hlavní sudí shlédnout k VAR. Viktorka dostala v 87. minutě šanci kopat penaltu, kterou naštěstí Čermák zahodil, když poslal míč vedle branky. Po tomto zlomovém momentu se na druhé straně dostal do dobré možnosti i střídající Stanislav Vávra, ale ve slibné pozici prováhal šanci ke střele. 

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School