FK PŘÍBRAM
18.04.2021
FORTUNA:LIGA, 27. kolo
0:1
Zlín vs. Příbram
Online
Branky: 70. Pilík (p)
Žluté karty: Janošek, Matějov, Buchta - Obdržal
Rozhodčí: Pechanec – Nádvorník, Ratajová
Zlín:

Dostál – Cedidla, Buchta, Procházka, Matějov (72. Čanturišvili) – Potočný, Hlinka (82. Martínez García), Janošek (61. Janetzký), Jawo (61. Y. Dramé) – Poznar, Fantiš (72. Vraštil)

Příbram:

Šiman - Nový, Kingue O. Kingue S., Mezera (84. Kvída) - Pilík (79. Vávra) , Zorvan, Tregler, Obdržal (46. Soldát), Antwi - Lubega (87. Dočekal)

Čekání na výhru skončilo

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Úspěšnou penaltou Tomáše Pilíka se Příbrami povedlo utnout dlouhou sérii utkání bez tříbodového zisku. Ve Zlíně vítězíme 1:0!

S výrazně obměněnou sestavou nastoupila Příbram k utkání ve Zlíně. Domácí byli posledním týmem, proti kterému jsme zaznamenali plný bodový zisk. 

Začátek utkání se nesl ve znamení výrazné aktivity Zlína a hned ve druhé minutě mířil hlavou Jawo těsně vedle. Víc větších příležitostí v úvodní desetiminutovce domácí nepředvedli. Na druhé straně se ve 12. minutě prodral k zakončení Atwi, ale z úhlu trefil pouze boční síť. V další příležitosti se ocitl po Pilíkově centru Lubega, ale na míč těsně nedosáhl. V dobré pozici se příbramský útočník ocitl po půlhodině hry. Dobrým pohybem dokázal vystihnout nepovedenou malou domů a srazil odkop brankáře Dostála těsně mimo.

Druhý poločas se dále odvíjel v podobném duchu jako první. Dobře organizovaná obrana Příbrami nepouštěla domácí do výraznějšího ohrožení a využívala rychlé protiútoky k ohrožení branky na druhé straně. Rozhodující situace celého utkání přišla v 68. minutě. Soldát přihrávkou vysunul Lubegu, který obešel chybně vyběhnutého Dostála a při pokusu o zakončení byl v pokutovém území faulován Buchtou. K rozhrání nařízené penalty se postavil Tomáš Pilík a se štěstím ji dokázal proměnit! V závěrečných dvaceti minutách již pozorná obrana dokázala eliminovat veškeré pokusy domácích. Příbram si tak po závěrečném hvizdu mohla po dlouhé době vychutnat radost z výhry. Na tu čekala dlouhých 15 utkání a byla to vůbec první výhra venku v této ligové sezóně!

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School