FK PŘÍBRAM
24.07.2021
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 1. kolo
1:3
Prostějov vs. Příbram
Online
Branky: 49. Mezera (vl) - 6. Pilík (p), 45. Zorvan, 70. Vávra
Žluté karty: Bartolomeu - Sus, Pilík, Soldát, Januška
Rozhodčí: Dubravský - Novák, Arnošt
Diváci: 522
Prostějov:

Mucha – Mil. Kadlec (77. Machynek), Bialek, Schuster, Zapletal – Omale (46. Kopřiva) – Bartolomeu, Koudelka (77. Sus), Jiráček, Hausknecht (46. Vlachovský) – Žák

Příbram:

Šiman – Sus, Halinský, Mezera, Cmiljanović – Pilík (68. Procházka), Soldát – Zorvan (88. Langhamer), Petrák (77. Januška), Vávra – Voltr (88. Dočekal)

Parádní vstup do ligy

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Velmi povedeným výkonem a výsledkem vstoupila Příbram do nového ročníku a po výhře 3:1 si z Prostějova veze plný bodový zisk.

K prvnímu utkání nového soutěžního ročníku museli svěřenci Jozefa Valachoviče cestovat téměř na druhý konec republiky, kde je čekal těžký soupeř v podobě pátého týmu loňského ročníku - Prostějov.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, ale jejich snaha byla zmražena hned v 6. minutě. V pokutovém území byl faulován Vávra a nařízenou penaltu bez problémů proměnil kapitán Tomáš Pilík. Rychlá branka sebrala Prostějovu vítr z plachet a aktivitu převzali hosté. Dobru příležitost na zvýšení měl Zorvan, ale jeho rána v polovině prvního poločasu skončila nad brankou. Úspěšnější byl příbramský záložník až těsně před poločasem. Situaci v pokutovém území vyhodnotil rozhodčí jako malou domů a Příbram dostala možnost zahrávání nepřímého kopu. K němu se postavil Pilík a po jeho rozhrání propálil Filip Zorvan vše co mu stálo v cestě a zvýšil na rozdíl dvou branek.

Prostějov o poločase provedl dvě střídání a ve 49. minutě se mu povedlo snížit. Jiří Mezera nešťastně tečoval střelu do protipohybu brankáře a vstřelil si vlastní branku. Domácím snížení pomohlo a nadále se pokoušeli o útočení. Příbramská obrana však již problémy nepřipustila. Definitivní otupení jejich snahy přišlo v 70. minutě. Střídající Procházka našel krásným pasem Stanislava Vávru, a ten vrátil Příbrami dvoubrankové vedení! 

Příbram už si závěr utkání i vedení dokázala bez větších problémů pohlídat a zaslouženě si odváží tři body. 

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School