FK PŘÍBRAM
16.10.2021
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 11. kolo
2:0
Příbram vs. Opava
Online
Branky: 4. Dedič, 69. Pilík
Žluté karty: Sus, Obdržal, Hájek - Holík, Kramář, Kadlec
Rozhodčí: Hrubeš - Kotalík, Líkař
Diváci: 860
Příbram:

Šiman – Sus, Kingue, Vilotić, Mezera – Procházka (88. Antwi), Pilík (79. Langhamer), Petrák (61. Obdržal), Čermák, Vávra (46. Hájek) – Dedič (79. Voltr)

Opava:

Digaňa – Celba, Didiba, Helebrand, Kadlec – Darmovzal, Gorčica (61. Pisačič) – Pikul (82. Putyera), Lukáš Holík (82. Smékal), Helešic (82. Šcudla) – Kramář (77. Rataj).

První domácí výhra po duelu s Opavou

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Příbram zvládla utkání dvou exligistů a po brankách Dediče s Pilíkem získala tři body.

Do dalšího utkání Fortuna:Národní Ligy jsme nastoupili s obměněnou sestavou a také s novým jménem v záložní řadě. Tým v týdnu posílil Marcel Čermák, který se postavil do středu zálohy. Náš tým nastoupil aktivně do duelu dvou exligových týmů. René Dedič si na pravé straně vyměnil míč s Tomášem Pilíkem, navedl si balón na střed hřiště a prostřelil gólmana - 1:0 ve 4. minutě. Blízko k brance byl i o minutu později, když náš tým kopal roh. Hlavička Dediče letěla nad branku. 

Jenže poté převzali režii zápasu hosté, nejprve dosáhli branku z ofsajdové pozice, poté nás na dlouhé minuty zamknuli před naší branku. Šiman musel zasahovat před Pikulem. Jinak narůstal hlavně počet čárek na kontě rohových kopů pro Opavu. V závěru první půle měl velkou možnost Stanislav Vávra, ale nadějný brejk nevyřešil dobrou nahrávkou a podobně se nezadařilo ani Procházkovi s Pilíkem. Do kabiny tak šel náš tým s těsným vedením 1:0.

Po změně stran si náš tým udělal větší pořádek v defenzivě a nepustil hosty do šancí. V 65. minutě měl velkou možnost Daniel Procházka, když ve velké možnosti pálil vedle branky. Ovšem i na opačné straně zahrozili hosté nebezpečně. Helešic zůstal nehlídaný ve vápně a vystřelil těsně kolem pravé tyče. 

V 69. minutě nám konečně vyšel brejk, když Tomáš Pilik dostal pas za obranu a úspěšně zakončil kolem nohy brankáře - 2:0. A netrvalo dlouho měl naprosto stejný kontr opět Pilík, tentokrát přes "housle" nepropálil míč a do branky nemířil ani dorážející Dedič. 

Závěr utkání si pak již domácí pohlídali a konečně prolomili domácí čekání na výhru.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School