FK PŘÍBRAM
13.04.2022
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 23. kolo
0:1
Vyškov vs. Příbram
Online
Branky: 63. Pilík (pen)
Žluté karty: Matys, Štěpánek - Vilotič, Novotný
Rozhodčí: Kvítek - Caletka, Novák
Diváci: 511
Vyškov:

Kinský – Ilko (70. Macej), Matys, Štěpánek, Oulehla – Cabadaj (70. Dan Jambor), Ackroyd – Klesa, Moučka (70. M. Sedlák), Němeček (54. Kanakimana) – O. Vintr (30. Lual)

Příbram:

Melichar – Kvída, Halinský, Fišl, Vilotić – Novotný, Petrák (79. Soldát), Čermák (89. Tregler), Pilík (71. Vávra), Gembický (69. Procházka) – Wágner

Výhru nad Vyškovem trefil Pilík

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Úspěšně proměněná penalta Tomáš Pilíka přinesla důležitou výhru nad Vyškovem.

Další středeční utkání čekalo Příbram na trávníku v Drnovicích, kde svá utkání hraje MFK Vyškov v čele s bývalým příbramským hráčem Michalem Klesou. Utkání začalo z obou stran opatrně a pět stovek diváků si na výraznější akce muselo počkat. K prvnímu ohrožení se dostal Stefan Vilotič, ale jeho hlavička po centru Pilíka byla z ofsajdové pozice. Opravdovou příležitost tak měl o chvíli Dominik Gembický, který z otočky bohužel pálil jen do brankáře.

Po změně stran nabídly týmy divákům zajímavější fotbal. V 51. minutě se mohla Příbram dostat do vedení. Po závaru v pokutovému území mířila Wágnerova sražená střela za bezmocného brankáře, ale na hranici brankové čáry ji domácí obránce dokázal odvrátit. Dobrou příležitost měl i Vyškov, ale Luala hlavou mířil mimo. Rozhodující moment zápasu přišel v 63. minutě. Po centru do pokutového území zahrál domácí hráč rukou a rozhodčí nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Tomáš Pilík a střelou do středu branku otevřel skóre. Příbramský kapitán byl i u velké šance domácích o deset minut později, kdy z brankové čáry odvracel míč za překonaným Melicharem. Když samotném závěru utkání pálil z dobré pozice nad Kanakimana, mohli se příbramští radovat z důležité výhry a zisku tří bodů.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School