FK PŘÍBRAM
23.04.2022
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
1:1
Opava vs. Příbram
Online
Branky: 64. Helešic (pen.) - 16. Kvída
Žluté karty: Žídek - Vilotič, Novotný, Čermák, Soldát
Rozhodčí: Zaoral – Pfeifer, Pochylý
Opava:

Digaňa – Darmovzal (79. Pikul), Didiba (73. M. Bílek), Helebrand, Helešic – Janoščín, Kopečný (46. Šcudla), Rataj (73. Kramář), Rychlý – Šigut, Žídek.

Příbram:

Melichar – Kvída, Halinský, Fišl, Vilotić – Vávra (70. Procházka), Čermák, Gembický (84. Hájek), Petrák (90. Soldát), Novotný (90. Antwi) - Wágner

Cenný bod za první Kvídovu trefu

Zdeněk Brož

Ze Slezska si vezeme bod za remízu 1:1 s Opavou. Branku našeho týmu vstřelil Jan Kvída.

Náš tým musel cestovat do Opavy bez svého zdravotně indiponovaného kapitána Tomáše Pilíka. Toho nahradil v sestavě Stanislav Vávra. Po úvodní ofenzivní snaze se dostal náš tým k rohovým kopům a po jednom z nich se prosadil v 16. minutě Jan Kvída. 0:1.  Byla to jeho vůbec první trefa v příbramských barvách mistrovských zápasů A-týmu. 

Nebezepční byli i domácí, když Didiba trefil tyčku branky Martina Melichara. Brzo poté poslal míč nad naši branku Rataj. Na opačné straně byl blízko gólu Tomáš Wágner, do náruče gólmana střílel z dálky Adam Petrák. Po změně stran se dál hrál v hlučném prostředí opavského stadiónu rychlý fotbal. Nejprve vyslal pěkně mířenou ránu Tomáš Wágner a byl z toho po zákroku gólmana roh. Domácí v 55. minutě dokonce trefili břevno branky a dorážku zastavil na brankové čáře Daniel Fišl. Na opačné straně si našel míč za obranou Stanislav Vávra a skákající míč poslal do tyčky! 

V 64. minutě se pískala penalta proti našemu týmu a tu proměnil Helešic. 1:1. To nalilo krev do žil domácím, ale pár závarů před brankou jsme úspěšně přežili. Před koncem zápasu kopal přímý kop Fišl, míč doletěl přímo k brankáři. Infarktovější byl nastavený čas. Ve druhé minutě nastavení trefil spojnici tyče a břevna domácí celek a v šesté minutě nastavení letěla hlavička těsně vedle branky. Z Opavy si tak vezeme velmi důležitý bod za remízu 1:1.

FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School