FK PŘÍBRAM
14.05.2022
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 30. kolo
2:4
Příbram vs. Prostějov
Online
Branky: 56. Kvída, 80. Wágner - 30., 50. Píchal, 45. Kušej, 77. Bartolomeu
Žluté karty: Schaffartzik, Kopřiva
Rozhodčí: Petřík - Slavíček, Černojevič
Diváci: 682
Příbram:

Smrkovský – Kvída (85. Vokřínek), Halinský (46. Schindler), Fišl, Vilotić – Petrák, Gembický (77. Antwi), Pilík (64. Vávra), Čermák, Novotný (64. D. Procházka) – Wágner

Prostějov:

Bárta – Stříž, Schaffartzik, Bialek, Urbanec – Kušej (75. Hönig), Omale, Kopřiva (81. Zukal), Bartolomeu (90. Pěček) – Píchal (82. Amobi), Koudelka

Kvída si derniéru ozdobil gólem, ten však na body nestačil

Zdeněk Brož

Utkání posledního kola s Prostějovem nám nevyšlo. Promrhali jsme hodně střeleckých možnosti a naopak darovali moře branek hostům. Brankami snižovali Kvída a Wágner.

Do posledního domácího zápasu sezóny jsme nastoupili proti Prostějovu, tedy soupeři, se kterým jsme sezónu otvírali. Do sestavy se vrátil brankář Václav Smrkovský, k poslednímu startu za Příbram nastoupil Jan Kvída. Od začátku se opřel do ofenzivy náš tým, ale s finální přihrávkou jsme se potýkali a akce končily většinou na hraně vápna. Až v 16. minutě zahučely tribuny, když se do brejku dostal rychlonožka Dominik Gembický a jeho zakončení zachytil brankář s velkou dávkou štěstí.

 Ve 20. minutě se pěkné kombinaci Čermáka a Novotného dostal do zakončení Tomáš Wágner, míč skončil na rohu. Po něm ještě hlavičkoval náš útočník na branku. Hostům se ve 30 minutě vydařil rychlý brejk, ze kterého Píchal přehodil našeho gólmana Václava Smrkovského a Prostějov šel do vedení - 0:1. V samostném závěru poločasu si našel prostor Kušej a zvýšil vedení hostů na 0:2.

V úvodu druhé části mohl zahrozit z dálky Daniel Fišl, míč letěl daleko od branky. V 50. minutě stačil hostům krátký centr k tomu, aby navýšili hlavičkou na třígólový rozdíl. Ztraceno nic nebylo po krásné inidividuální akci Honzy Kvídy. Ten si ve svém posledním zápase vydláždil dálnici od autové čáry až do vápna a propálil gólmana střelou na zadní tyč - 1:3. Náš tým zvýšil tempo a v 65. minutě orazítkoval Vilotič spojnici tyče a břevna. V 69. minutě dostal Procházka míč za obranu, ale sám před brankářem pálil vedle. 

Velkou možnost měli i hosté, ale branku z Kušejovy možnosti nepřidali. V 75.minutě naopak mířil hezky Gembický a gólman se jen ohlížel, když míč míjel tyčku jeho branky. V 76. minutě vytáhnul pěkný zákrok Smrkovský a míč letící do růžku vytáhnul na rohový kop. Jenže brzo poté přidali čtvrtou branku hráči Prostějova zásluhou Bartolomeua. Pak ještě snížil Wágner na 2:4 po pěkném prostrčení od Antwiho. Měli jsme i další šance, ale větší dojem už zanechala na všechny definitivní rozlučka Honzy Kvidy, který v 84. minutě střídal se slzami v očích.
Na konci zápasu pak společně s fanoušky i spoluhráči poděkoval za zajímavou kariéry i společně se svoji rodinou. My jsme nakonec zakončil sezónu na 13. místě s 35 body.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School