FK PŘÍBRAM
07.09.2022
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 5. kolo
2:2
Příbram vs. Prostějov
Online
Branky: 37. Čejka, 87. Wágner (p) - 20., 31. Koudelka
Žluté karty: Čermák, Petrák - Krynskyi, Blahuta, Schaffartzik, Gáč, Zapletal, Šumbera, Pinc
Červené karty: 53. Čermák - 84. Zapletal
Rozhodčí: Starý - Vyhnanovský, Špindlerová
Diváci: 652
Příbram:

Melichar – Stropek, Sakala, Fišl – Čejka (79. Wágner), Petrák (79. Zeronik), Jeřábek, Čermák, Dudl – Osmančík (57. Anih), Surmaj (79. Hájek)

Prostějov:

Krynskyj – Blahuta (81. Bolf), Gáč, Schaffartzik, M. Zapletal – Koudelka (68. Bartolomeu), Omale, M. Mach – Šumbera, Píchal (68. Pinc), Kušej (81. Vlachovský)

Na třetí gól nezbyl čas

Jan Vostrý

Příbram v zajímavém utkání dokázala dohnat dvoubrankové manko a v dohrávce bere bod.

Odložené domácí utkání s Prostějovem i přes hlášené možné bouřky tentokrát počasí neovlivnilo a u Litavky se tak mohl uskutečnit odložený zápas 5. kola F:NL. Příbramští trenéři udělali proti vítěznému utkání s Duklou dvě změny v sestavě a na lavičku se posadil i uzdravený Tomáš Wágner.

Domácí začali utkání aktivně, ale bez výraznějšího ohrožení hostujícího brankáře. Úvodní branky se diváci dočkali ve 20. minutě. Bohužel však do domácí sítě. Odražený míč se dostal ke Koudelkovi a ten střelou o tyč poslal Prostějov do vedení. Příbramí obdržená branka otřásla a za 11 minut inkasovala podruhé. Na přihrávku za obranu si naběhl Koudelka a po kličce Melicharovi vstřelil svoji druhou branku. Domácí hráči nadále pokračovali ve vlažném výkonu a jejich hra postrádala šance i jakékoliv zakončení. Šanci jim tak museli nabídnout sami hosté. Před pokutovým územím byl faulován Surmaj a nařízený trestný kop parádně nasměroval Čejka do rohu a snížil!. Prostějov mohl jít do kabin i tak s dvoubrankovým náskokem, ale Melichar při další šanci své spoluhráče podržel.

Do druhého poločasu nastoupila Příbram o poznání aktivněji a hned v úvodu po velmi rychlém rozehrání standardní situace pálil Čermák jen do boční sítě. Snahy domácích pak přibrzdila situace z 53. minuty. Kapitán Marcel Čermák obdržel po zákroku na polovině hřiště druhou žlutou kartu a po následné červené musel předčasně do kabin. Příbrami trvalo přibližně 5 minut než se s novou situací vypořádala. To už byl na hřišti střídající Anih a i díky jeho rychlosti se na prostějovskou branku se začínal valit útok za útokem. Hosté se soustředili na rychlé protiútoky a po jednom z nich zazvonila za Melicharem horní tyč. Domácí fanoušci se s postupem času začali dožadovat příchodu Tomáše Wágnera na hrací plochu a v 79. minutě trenéři jejich přání vyslyšeli. Krátce poté došlo k vyrovnání sil na trávníku. Zapletal zastavoval Aniha pouze držením za dres a po druhé žluté kartě musel i on utkání předčasně opustit. Vyrovnání se příbramští dočkali v 85. minutě. V pokutovém území byl poslán k zemí Wágner a sám postižený nařízenou penaltu bezpečně proměnil. Domácím však vyrovnání nestačilo a chtěli vyhrát. Nadále se tlačili do zakončení a v nastaveném čase gólovou Hájkovu střelu vyrazil Krynskyj jen s velkou námahou. Další snahy pak ukončil závěrečný hvizd rozhodčího.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School