FK PŘÍBRAM
17.09.2022
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 9. kolo
3:1
Příbram vs. Třinec
Online
Branky: 24. Čejka, 37. Čermák, 54. Surmaj - 50. Gembický
Žluté karty: Wágner - Jursa, Straňák, Samiec, Kania
Červené karty: 71. Musil
Rozhodčí: Volek - Podaný, Špindlerová
Diváci: 625
Příbram:

Melichar – Čejka, Fišl, Sakala, Petrák, M. Čermák (90. Vokřínek), Wágner (C) (67. Musil), Dudl, Surmaj (67. Hájek), J. Jeřábek (67. V. Novotný, 90+3. Anih), Stropek.

Třinec:

Hasalík – Hýbl, Gembický, Holík, Jursa, Juřena, Foltyn (83. Brak), Straňák, Habusta (C), Machuča (72. Samiec), Omasta (46. Kania).

Tři trefy do sítě Třince

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Příbramský tým pokračuje v dobrých výkonech a za výhru nad Třincem si připsal tři body.

Nabytou formu jsme chtěli zužitkovat i v dalším domácím zápase proti Třinci. Trenéři i tentokrát chtěli oklamat soupeře odlišnou taktikou a dvě útočné "věže" Tomáše Wágnera a Davida Surmaje jsme viděli v základní sestavě poprvé. Vrátil se také Marcel Čermák a byl velmi důležitým hráčem zápasu. Jenže úvod utkání nás soupeř nepustil k naší hře a kromě převysoké střely Daniela Stropka jsme nic nevymysleli. Slibný byl až pas Čermáka na Surmaje, kdy akce skončila na hraně vápna faulem.

Přímý kop si vzal šikovný Felix Čejka a oslněný brankář hostů viděl míč až v síti - 1:0 ve 24. minutě. Od té doby převzal tým aktivitu i jistotu. Ta se proměnila v další branku, kdy po centru Václava Dudla skóroval osamocený Marcel Čermák druhý gól - 2:0. Bylo zřejmé, že hosté zkusí zápas ještě zvrátit a málem se jim to povedlo ještě před koncem, jenže hostující útočník netrefil míč před brankou Martina Melichara.

Po přestávce nás zaskočil hostující celek vstřelenou brankou. Melichar nestačil zabránit Gembickému ve skórování a sražený míč doputoval do branky - 2:1 - 49. minuta. Hosté ucítili šanci a byla cítit lehká panika v našich řadách. Tu naštěstí brzo utnul Tomáš Wágner, který zachoval klid, posunul míč na svého kolegu Davida Surmaje, který v nelehké pozici přesně zamířil na zadní tyč - 3:1! Ani potom se třinečtí nevzávali a naše obrana v čele s Bensonem Sakalou musela odvracet mnoho nebezpečných akcí a centrů.

O něco hůř bylo ještě v 71. minutě, když dostal přísnou červenou kartu Lukáš Musil a jako střídající hráč pobyl na hřišti jen čtyři minuty. Přesilovku hostů tak mohl vylepšit Hýbl, naštěstí nastřelil zblízka našeho obránce, v další šanci přestřelil. Blízko byl k zakončení i Kania, i po jeho šanci se neměnilo skóre. Když Třinec neproměnil ani přímý kop z místa, kde jsme my v první půli uspěli, mohli jsme už dokráčet ke třem bodům.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School