FK PŘÍBRAM
21.10.2022
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 13. kolo
0:1
Opava vs. Příbram
Online
Branky: 67. Wágner
Žluté karty: Kramáš, Hellebrand, Janoščin, Lasák - Sakala, Anih, Fišl, Wágner, Dudl, Novotný
Rozhodčí: Opočenský – Matoušek, Lakomý
Opava:

Lasák – Helebrand, Bílek, Janoščín (C), Kadlec – Kopečný, Gorčica (79. Dostál), Ščudla – Kramář – Rataj (75. Janjuš), Yunis.

Příbram:

Melichar – Sakala, J. Jeřábek, Fišl – Osmančík (79. Čejka), M. Čermák (90+2. Vokřínek), Petrák (65. Zeronik), Musil (78. Švestka), Dudl – Wágner, Anih (65. V. Novotný).

Vybojované tři body z Opavy

Zdeněk Brož

Jediná trefa zápasu z pokutového kopu rozhodla o naší výhře ve Slezsku. Tomáš Wágner ukázal své zkušenosti a posunul nás při pátečním večeru do čela tabulky.

Náročný duel u tradičního rivala v Opavě nás čekal v páteční předehrávce. Domácí měli na začátku větší šance a naštěstí nemířili dobře. A když už tak v brance stál jeden z hrdinů zápas Martin Melichar. Proti němu i srdnatě bojující obraně neuspěl útočník Yunis ani Ščudla. Slezan Kopečný pak v dobré možnosti minul tyč naší branky. O dobrou možnost se staral Anih. Dosaženou branku neuznal sudí kvůli ofsajdu, v jiném čase pak z rychlé akce a navedení míče na střed hřiště, střílel Nigerijčan nad branku. 

Ve druhém poločase sebral další šanci Ščudlovi skvělý Melichar. Tradičně bouřlivé prostředí v Opavě hnalo své žlutomodré barvy vpřed, závary sice přibývaly, ale na skóre stále svítily nuly. V 68. minutě byl ve vápně faulován Marcel Čermák a z pokutového kopu se prosadil nejzkušenější plejer zápasu Tomáš Wágner. Bezpečná rána a vedení 1:0 muselo rozradostnit mnoho příbraských fanoušů u online přenosu, který využili v tento divácky ne zcela příznivý termín.

Zbytek utkání se podařilo naší statečné jedenáctce vybojovat se ctí, dokonce měl Wágner na kopačkách i pojistku vedení, ale netrefil přesně. Domácí ze zoufalého tlaku nevytěžili nic, co by nám sebralo příjemný tříbodový zisk a dobrou náladu na cestu zpět do Příbrami.

FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School