FK PŘÍBRAM
21.10.2022
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 13. kolo
0:1
Opava vs. Příbram
Online
Branky: 67. Wágner
Žluté karty: Kramáš, Hellebrand, Janoščin, Lasák - Sakala, Anih, Fišl, Wágner, Dudl, Novotný
Rozhodčí: Opočenský – Matoušek, Lakomý
Opava:

Lasák – Helebrand, Bílek, Janoščín (C), Kadlec – Kopečný, Gorčica (79. Dostál), Ščudla – Kramář – Rataj (75. Janjuš), Yunis.

Příbram:

Melichar – Sakala, J. Jeřábek, Fišl – Osmančík (79. Čejka), M. Čermák (90+2. Vokřínek), Petrák (65. Zeronik), Musil (78. Švestka), Dudl – Wágner, Anih (65. V. Novotný).

Vybojované tři body z Opavy

Zdeněk Brož

Jediná trefa zápasu z pokutového kopu rozhodla o naší výhře ve Slezsku. Tomáš Wágner ukázal své zkušenosti a posunul nás při pátečním večeru do čela tabulky.

Náročný duel u tradičního rivala v Opavě nás čekal v páteční předehrávce. Domácí měli na začátku větší šance a naštěstí nemířili dobře. A když už tak v brance stál jeden z hrdinů zápas Martin Melichar. Proti němu i srdnatě bojující obraně neuspěl útočník Yunis ani Ščudla. Slezan Kopečný pak v dobré možnosti minul tyč naší branky. O dobrou možnost se staral Anih. Dosaženou branku neuznal sudí kvůli ofsajdu, v jiném čase pak z rychlé akce a navedení míče na střed hřiště, střílel Nigerijčan nad branku. 

Ve druhém poločase sebral další šanci Ščudlovi skvělý Melichar. Tradičně bouřlivé prostředí v Opavě hnalo své žlutomodré barvy vpřed, závary sice přibývaly, ale na skóre stále svítily nuly. V 68. minutě byl ve vápně faulován Marcel Čermák a z pokutového kopu se prosadil nejzkušenější plejer zápasu Tomáš Wágner. Bezpečná rána a vedení 1:0 muselo rozradostnit mnoho příbraských fanoušů u online přenosu, který využili v tento divácky ne zcela příznivý termín.

Zbytek utkání se podařilo naší statečné jedenáctce vybojovat se ctí, dokonce měl Wágner na kopačkách i pojistku vedení, ale netrefil přesně. Domácí ze zoufalého tlaku nevytěžili nic, co by nám sebralo příjemný tříbodový zisk a dobrou náladu na cestu zpět do Příbrami.

Příští zápas
sobota 27.7.2024
Příprava A-tým, přát.
10:00h
FK PŘÍBRAM
SK Petřín Plzeň
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 07. 2024
???? Anketujeme... co budeme sledovat v telce na olympiádě? #pribram #fotbal #trending #anketa
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Hlavní partneři
Město PříbramJAKONIOsport agency a.s.
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessKovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School