FK PŘÍBRAM
29.10.2022
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 14. kolo
3:0
Příbram vs. Jihlava
Online
Branky: 62. Wágner (pen.), 68. Osmančík, 85. Wágner
Žluté karty: Čejka, Dudl, Švestka - Vedral, Piško
Rozhodčí: Zaoral - Dohnálek, Mojžíš
Diváci: 862
Příbram:

Melichar – Čejka (46. Anih), Fišl, Sakala, Dudl – Musil (76. Švestka), Osmančík (78. Vokřínek), Čermák, Jeřábek, Zeronik (76. Novotný) – Wágner (90. Hájek).

Jihlava:

Jágrik – Vedral, Gabriel, Peřina (83. L. Fila), Tureček, Svoboda, Zoubele (74. Křehlík), Piško, Araujo-Wilson, Lacko (C), Shudeiwa (65. Ogiomade).

Druhý poločas rozjásal Litavku gólovými trefami

Zdeněk Brož

Díky výbornému druhému poločasu jsme porazili Jihlavu 3:0 po dvou gólech Wágnera a jedné trefě Osmančíka. I po 14. kole jsme na špičce druhé nejvyšší ligy.

Do zápasu s Jihlavou jsme šli bez zraněných Adama Petráka a a Davida Surmaje. Hned v prvních vteřinách museli jít do akce lékaři obou týmů po srážce Gabriela a našeho Pavla Osmančíka. S bílým fáčem na hlavě se náš ofenzivní hráč brzy vrátil na plac. Náš tým se od začátku pokoušel o dobytí branky, ale snaha končila na hranici vápna hostů. V první větší šanci se ale objevil hostující Araujo, který hlavičkoval těsně vedle a o pár minut později vychytal velkou šanci Martin Melichar hostujícímu Zoubelemu.

Tempo se nám podařilo zvednout těsně před koncem prvního poločasu, několik dobrých soubojů vyhecovalo naše hráče. Výsledkem byl jen závar před brankou Vysočiny. Ve 42. minutě šel na Melichara Araujo, vracející Ben Sakala stačil rozhodit rovnováhu hostujícího útočníka.

Po přestávce naskočil na pravé křídlo rychlonohý Emmanuel Anih místo Felixe Čejky. Ve 49. minutě jsme kopali přímý kop, Marcel Čermák jej kopl nad branku. V 56. minutě dostal rychlý aut za obranu Anih, zakončení poslal v tísni nad branku. Na opačné straně vypadal nebezpečně centr Svobody a mezi diváky to jen zahučelo. V 62.minutě udělal důležitou kličku ve vápně Jakub Zeronik, byl zkopnut a kopala se penalta. Tu proměnil neomylně Tomáš Wágner - 1:0. V 68. minutě rychle rozehraný přímý kop rozběhl Pavel Osmančík a míč se zastavil až v brance 2:0. Tato rána dale našemu týmu definitivní lehkost a na hřišti už zbyl jen jediný mančaft. 

V 85. minjtě hbitý Anih potrápil při výkopu brankáře Jihlavy tak, že odvrátil míč jen na půlku hřiště. Tam byl střídající Jan Vokřínek jehož dalekonosný pokus mířil na branku. Ještě pozornější byl ostrostřelec Tomáš Wágner, který doběhl letící míča těsně před brankou, kdy bylo zřejmé, že by do brány nespadl, hlavou usměrnil míč do sítě a stvrdil výsledek zápasu na 3:0.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School