FK PŘÍBRAM
31.03.2023
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 20. kolo
1:2
Příbram vs. Varnsdorf
Online
Branky: 18. Zeronik - 37. Samko, 90+6. Tanko
Žluté karty: Melichar, Sakala, Petrák - Vaňák, Zbrožek, Tanko
Rozhodčí: Petřík - Pečenka, Kotalík
Diváci: 860
Příbram:

Melichar – Stropek, Sakala, Fišl – Čejka (46. Dudl), Petrák, Jeřábek, Vokřínek, Langhamer (85. Šimáček) – Wágner, Zeronik (74. El Sheikh)

Varnsdorf:

Vaňák – Richter, Kouřil, Zbrožek, Ludvíček – Bláha, Samko (87. Kubista) – Schön, Dufek (66. Švanda), Osmančík (77. Ondráček) – Tanko

Šok v nastaveném čase

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Branka v poslední vteřině utkání a mnoho neproměněných příležitostí rozhodlo o první domácí porážce v této sezóně.

Už je v této sezóně téměř pravidlem, že rozmary počasí ovlivní zápas. Nejinak to bylo i poslední březnový den, kdy bouřka a velký déšť rozmáčely hřiště. Oba týmy si tak několik minut zvykaly na pohyb po mokrém trávníku. Adaptace šla rychleji našemu týmu a v 18. minutě vyslal Daniel Langhamer do brejku Kubu Zeronika. Ten navzdory těžkému terénu zvládl situaci s přehledém a dokázal před brankářem míč zvednout a poslat do sítě.

V nadějném nástupu jsme pokračovali dál. Langhamer orazítkoval břevno a dorážku poslal Jan Vokřínek k tečujícímu bránícímu hráči. Vytěžili jsme z této situace jen roh. Euforie z pozitivního startu vyprchala ještě před koncem poločasu. Hosté z ojedinělé situace dosáhli vyrovnávací branky, kterou vstřelil Samko.

Čekala nás tak napínavá druhá půle. Trápili jsme se v nepřesných kombinacích. A tak musel naše šance na body držet i Martin Melichar v brance. Chytil totiž v situaci jeden na jednoho jasný gól Schönovi. Náš tým zapnul k náporu v poslední patnáctiminutovce. Ben Sakala po jedné ze standardek trefil přes skrumáž hráčů tyč. Daniel Fišl kopal přímý kop z necelých 20 metrů, míč však byl moc blízko místu, kde stál brankář a ten jej vyrazil na roh. Slibně vypadala i kombinace ve vápně, kdy se střídající Václav Dudl probíjel k brance a zakončoval Daniel Fišl. I zde zasáhla obrana společně gólmanem na roh.

Velkou možnost měl až v 90. minutě Tomáš Wágner, i on vytloukl jen bloky. Ještě lepší šanci měl Dominik Šimáček, když v dobré pozici přestřelil bránu. A když na konci nastaveného času kopali přímý kop hosté, už jsme si přáli i tu remízu. Jenže nastavení nakonec místo čtyř minut trvalo šest. A z druhého přidaného rohového kopu se prosadil varnsdorfský útočník Tanko, když měl i trochu štěstí při tečované střele. Šok tak byl dokonán nejen pro hráče, ale celý stadión - 1:2 v 96. minutě. Ze slibně rozjetého zápasu nám tak nezbyl ani bod a musíme zabrat v dalších kolech.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School