FK PŘÍBRAM
19.05.2023
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 28. kolo
1:2
Jihlava vs. Příbram
Online
Branky: 24. Křehlík - 45., 88. Wágner
Žluté karty: Svoboda, Křišťál - Smrkovský, Jahić, Dudl, El Sheikh
Rozhodčí: Batík – Dresler, Mikeska
Diváci: 674
Jihlava:

Soukup – T. Svoboda, Vedral, Gabriel (90. Piško), Křišťál – Tureček (84. Vítek), Lacko  – Křehlík (89. Šancl), Selnar, L. Fila (46. Ogiomade) – Araujo-Wilson (60. Tall)

Příbram:

Smrkovský – Fišl, Jahić, Čejka (61. Anih) – Antwi (55. Petrák), Švestka, Vokřínek (86. Schindler), El Sheikh (86. Mašek), Dudl – Zeronik, Wágner

Wágner udeřil na konci poločasů

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Dva zásahy nejlepšího ligového střelce Tomáše Wágnera nasměrovaly Příbram k důležité výhře.

Příbram cestovala do Jihlavy s touhou potvrdit předchozí domácí výhru s Opavou. Domácím v předešlém utkání schytali sedm branek s rezervou Slavie a rozhodně se chtěli fanouškům rehabilitovat. Krátce před začátkem utkání museli trenéři udělat změnu v základní sestavě a zdravotně indisponovaného Jeřábka nahradil Patrik Švestka.

Začátek utkání nabídl vyrovnanou partii bez výraznějších šancí. Domácí tu svoji první dokázali hned proměnit ve vedoucí branku. Filův centr do vápna si zpracoval Křehlík a z otočky překonal bezmocného brankáře. Hostům se podařilo vyrovnat ve 39. minutě, ale branka Wágnera nebyla uznána pro těsný ofsajd. Nejlepší ligový střelec si tak na přesný zásah musel počkat do samotného závěru poločasu, kdy Zeronikův centr proměnil ve vyrovnávající branku.

Druhý poločas nabídl mnohem zajímavější fotbal a oba týmy si vypracovaly několik dobrých příležitostí ke skórování. Přesnou mušku ale měl znovu až hostující kapitán Tomáš Wágner. Zkušený útočník v pokutovém území zachoval chladnou hlavu a v 88. minutě podruhé rozvlnil síť v jihlavské brance. Domácí po obdržené brance vrhli vše do útoku a v nastaveném čase byli velmi blízko vyrovnání. Míč mířící do sítě za překonaným Smrkovským odvrátil do bezpečí Hasan Jahić a po závěrečném hvizdu mohl se spoluhráči oslavovat důležitou výhru.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School