FK PŘÍBRAM
29.08.2022
Česká liga žáků U 12 A, 2. kolo
4:9
Příbram vs. Sparta
Branky: 37., 76. Bláha, 19. Koňařík, 34. Müller
Rozhodčí: Jarolímek
Diváci: 60

U12 - Porážka se Spartou

Miroslav Bláha

Druhé mistrovské utkání této sezony jsme opět před domácími diváky odehráli se ctí. Soupeřem nám byl kvalitní tým akademie AC Sparta.

V úvodu utkání jsme využili neurovnané hry, která se přelévala na obě strany. Mohli jsme se ujmout vedení, avšak naše šance zůstaly nevyužity.

Následně po chybě před naší brankou jako první skórovali hráči Sparty Praha. Tato situace nás nijak nepoznamenala a kluci pokračovali v bojovném výkonu. Pod tlakem poté také chyboval soupeř a povedlo se nám otočit vývoj zápasu na 3:2. Zhruba v půli utkání soupeř vyrovnal z pokutového kopu na 3:3. Následně jsme měli možnost pokutového kopu i my, avšak tuto příležitost jsme nevyužili.


Neproměněný pokutový kop byl obratem doplněn další chybou před naší brankou a místo nás se z vedení nakonec radoval soupeř. Tato situace kluky evidentně poznamenala a postupně jsme na soupeře začali ztrácet v rychlosti a odvaze řešení jednotlivých situací.

Soupeř poté pokračoval v kvalitním výkonu podpořeným skvělou fyzickou připraveností. Vývoj utkání dodal hráčům soupeře sebevědomí a umocnil individuální výkony jednotlivců.
Ne vždy jsme na jednotlivé situace reagovali správně a včas, soupeř postupně navýšil vedení a dále dominoval především fyzicky až do konce utkání.
To nakonec skončilo 4:9, tj. ve prospěch soupeře ač na obou stranách (té naší i na straně soupeře) byly další jednotky šancí, které volaly po gólu, avšak zůstali zásluhou brankářů či nedůsledností střelců nevyužity.

Utkání nám trenérům i hráčům nabídlo zrcadlo toho, kde jsou naše slabé stránky a kde jsou rezervy, na kterých dále pracovat. Zároveň i stránky, kde se tak silnému soupeři vyrovnáme.
Soupeři gratulujeme k výkonu a děkujeme rodičům a fanouškům za jejich přítomnost a podporu.

Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School