FK PŘÍBRAM
14.11.2022
Česká liga žáků U 12 A, 13. kolo
9:4
Plzeň vs. Příbram
Branky: Koura (vl), Müller, Bláha, Štětina
Rozhodčí: Hodina

U12 - Závěr podzimní části nás nezastihl v herní pohodě

David Suchopár

K poslednímu mistrovskému utkání podzimní části sezony jsme vyjížděli na hřiště soupeře do Plzně.

Již cesta dávala tušit, že po stránce počasí bude dnešní dopoledne tak trochu loterie. Bohužel s nevalným výsledkem. Zatímco na východní straně Plzně svítilo sluníčko a bylo příjemně, na té západní ve Skvrňanech, kde jsme se utkali s plzeňskou Viktorkou byla zima a mlha po celé dopoledne.

Ač klukům toto zimní počasí vůbec nebylo po chuti, tak více chyb na začátku utkání vyprodukoval soupeř. Nabídl nám několikrát skórovat do prázdné branky, bohužel jsme této nabídky využili jen jedinkrát a to hned ve třetí minutě. Po naší úvodní brance jsme odolávali tlaku soupeře a leckdy zastavovali plzeňské akce až na hranici brankoviště. Dopředu jsme si moc kvalitních akcí nevytvořili, chyběla nám odvaha a aktivita. Zpravidla jsme nebyli aktivní a tak většinu soubojů vyhrával rychlejší a odvážnější soupeř. Utkání se zlomilo ve 21.minutě nařízenou penaltou ve prospěch soupeře. Kluci i s pocitem křivdy vzápětí dvakrát chybovali a stav utkání byl rázem 1:3.

V druhé třetině se nám změnit obraz hry nepovedlo, chtěli jsme hrát důrazně a aktivně, bohužel lidově řečeno jsme naopak dostali nakopáno a to doslova. Do soubojů jsme přistupovali pozdě, hráče jsme při bránění nedostupovali a tak nás plzeňští dostávali pod tlak. Z tohoto tlaku poté vyplynuly další branky, které jsme inkasovali. Výsledek po druhé části hry byl 2:6.

Na začátku třetí části hry jsme opět inkasovali, ale odpověděli jsme hned brankou z rohového kopu. Ten jsme dvakrát za sebou skvěle sehráli a odměnou byla jedna branka. Protočili jsme kluky na některých postech a to hru o poznání oživilo. Kluci zvýšili úsilí a našli i odvahu pro lepší kombinaci. To se hned na hřišti promítlo a začali jsme se dostávat k brance soupeře a do zakončení. Třetí část hry již měla lepší parametry a skončila dílčím výsledkem 2:3, celkově 4:9.

Z Plzně jsme tedy odjeli s rozporuplnými pocity, soupeř dnes nebyl neporazitelný, po tlakem nečekaně hodně chyboval, ale nám chyběla odvaha a ochota udělat o kousek více.

Gratulujeme soupeři a díky patří skalním fanouškům, kteří neváhali dorazit a za odměnu v Plzni pěkně promrzli.

Jestli jsme věděli, na čem je nutno přes zimu zapracovat, tak tento zápas to jednoznačně potvrdil. 

Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 29.3.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 20. kolo
18:00h
FK PŘÍBRAM
FC Sellier & Bellot Vlašim
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
28. 03. 2024
Před utkáním s Vlašimí - rozhovory a pozvánka na zápas
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School