FK PŘÍBRAM
27.03.2023
ČDŽ U 15, 17. kolo
5:3
Příbram vs. Hořovice
Branky: 51., 52. Černý, 38. Sedláček, 66. Schořovský, 68. Dvoran - 15. Kováč, 54. Chalupecký, 64. Krob
Žluté karty: Černý - Novák
Rozhodčí: Soukup - Huml, Vršek
Příbram:

Ho Sy Duc – Šťástka (75. Žalud), Sedláček, Janouch – Schořovský (77. Němeček), Hevessy, Živanovič, Vondra – Černý (77. Chán), Studený (66. Dvoran), Mrázek (41. Laffar)

U15 - Výhra nad Hořovicemi

Jaroslav Brunclík

V dalším domácím zápase mistrovské divize žáků jsme přivítali z Hořovice.

Poslední utkání s tímto soupeřem se nám nepovedlo a možná jsme to měli ze začátku utkání v hlavě. Nezačali jsme moc dobře, byli jsme nervózní, ukvapení a nepřesní. Trošku jsme si koledovali o gól a ten v 15. minutě přišel, kdy jsme nenabrali hráče, ten nacentroval a nehlídaný hráč na zadní tyči proměnil svou šanci. Soupeř tak šel do vedení 0:1. Tento gól nás probudil a trošku z nás spadla nervozita. Začali jsme hrát více po zemi, kombinovat a vytvářet si šance. Do poločasu jsme si vytvořili čtyři 100% šance, ale chyběla nám větší kvalita v zakončení. Podařila se nám proměnit až pátá, po dobře zahraném rohovém kopu a skvěle na zadní tyči zavírající Kuba Sedláček. Stav po prvním poločasu tak byl 1:1.

Do druhého poločasu jsme vstoupili jen s jednou změnou, kdy nevýrazného Lukáše Mrázka vystřídal naopak výrazný Tomáš Laffar. Víme o něm, že je to šikovný fotbalista. Když tomu bude dávat vše, co v něm je, tak může mít světlou budoucnost, ale záleží samozřejmě jen na něm. Soupeře jsme začali přehrávat a po kombinaci kolem vápna hned v 51´minutě vstřelil Kuba Černý vedoucí branku. Hned vzápětí po dlouhém míči a chybě soupeře šel sám na branku opět Kuba Černý a opět se nemýlil, stav v 52´minutě 3:1. Jestli jsme si mysleli, že se utkání už bude dohrávat, tak jsme se zmýlili. Po autovém vhazování a našich opakujících se chybách v pokutovém území soupeř v 54´minutě snížil na 3:2. V 64´minutě po trestném kopu a dvoučlenné zdi a podcenění naším brankářem hosté dokonce vyrovnali na 3:3. Naštěstí jsme nezazmatkovali a hned v 66´minutě opět šli do vedení po střele Dana Vondry a na zadní tyči dorážející Tomáš Schořovský. Vzápětí jsme prostřídali a Ondra Dvoran se proměnil v žolíka alá Mick Van Buren, kdy skvěle prvním dotykem převzal míč a druhým uklidil na zadní tyč, jako starý mazák. Utkání tak skončilo vítězstvím 5:3.

Bylo to pro nás důležité vítězství i vzhledem k ostatním výsledkům. Děkujeme rodičům i fanouškům za podporu. Už se těšíme na další utkání o 6 bodů, tentokrát na Povltavskou FA.

Fotogalerie
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School