FK PŘÍBRAM
18.05.2023
ČDŽ U 14, 18. kolo
3:5
Povltavská FA vs. Příbram
Branky: 18. Slanec, 20. Petschl, 25. Koudelka - 53., 75., 80. Jager, 30. Grund, 65. Grund
Žluté karty: Chyška
Rozhodčí: Maňas - Hanák, Sliacký
Příbram:

Beran – Bartík, Bezouška, Garlík (41. Šťástka), Šinágl – Lojín (58. Vondra), Lantora, Ngo, Čížek – Grund (41. Jager), Pešík (58. Budín)

U14 - Povedený obrat

Jiří Smola

Ve Štěchovicích nás čekala dohrávka s místní Povltavskou FA.

Pokračujeme ve zhuštěném sledu mistrovských utkání, kdy je potřeba zvládnout režim tří „anglických týdnů. Je škoda, že zrovna v tuto dobu se potýkáme až s neskutečným počtem absencí našich hráčů. Na druhou stranu tím vzniká prostor pro sbírání herních zkušeností šikovných kluků z mladšího ročníku.

Začínáme, chceme kontrolovat míč, kontrolovat hru, jsme aktivní. To se nám celkem daří, ale pouze k domácímu vápnu, tam už není taková kvalita řešení, chybí odvaha, možná síla. Pak tu máme časový úsek mezi osmnáctou a pětadvacátou minutou, naše snad až hloupé chování v obranné fázi a na ukazateli skóre svítí 3:0 pro domácí, šílené. Naštěstí se dokážeme vzpamatovat a po půlhodině hry i my střílíme první branku.

Začal druhý poločas, celkem brzy snižujeme na rozdíl jedné branky a pevně věříme, že tentokrát už dokážeme „otočit“. Domácí po celý zápas rezignují na nějakou tu rozehrávku, vše řeší nákopy, odkopy a čekají na bohužel až často vzniklé brejkové situace. Hrajeme do plných a usilovně se pokoušíme postupnou kombinací soupeře „otevřít“. Nakonec se nám to v poslední čtvrthodině zápasu třikrát podaří a naši kluci tak zaznamenávají cenný obrat z 0:3 na 5:3!

Nebyla to opět žádná „Brazílie“, ale kluci se rozhodně vydali a ten obrat se počítá.

Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School