FK PŘÍBRAM
13.03.2023
Česká liga žáků U 12 A, N1
7:2
Sparta vs. Příbram
Branky: 17., 58. Ťuka
Rozhodčí: Soldán

U12 - Ostrý start na pražském Strahově

David Suchopár

V neděli po obědě jsme v Příbrami naskočili panu Brdovi do autobusu a pohodovou cestou vyrazili směr Praha - Strahov, kde nás čekalo měření sil se stejně starými kluky z ACS.

Po příjezdu na Strahovský stadion někoho přepadly vzpomínky na Spartakiádu, jiní zase pokukovali po možnosti pozdravit nějaké slavné borce. Po zdravici s Haraslínem a Mejdrem ale sranda skončila a šli jsme se připravovat na utkání.

Do první části jsme vstoupili s cílem pohlídat začátek, hrát vyrovnaně a vstřelit nějakou branku. Tento plán se dařilo naplňovat. Kluci ze Sparty nasadili dle očekávání vysoké tempo a to drželi po celou třetinu, resp. po celý zápas.

Dařilo se nám je držet dále od naší branky a do vyložených šancí je nepouštět. Nakonec jsme to byli my, kdo několika akcemi zahrozil. Po odebraném míči a rychlé akci před bránu se střelecky prosadil Adam Ťuka.

Vstřelená branka dodala klukům odvahu a dále jsme drželi vyrovnaný obraz hry. Nakonec jsme také inkasovali, když jsme místo hráče soupeře bránili prostor před brankou. Nedostoupený Tomáš Malý (největší hráč soupeře) se před brankou snadno zorientoval a z prvního dotyku nás potrestal.

I přesto byla první třetina z naší strany rozhodně povedená a věřili jsme, že na ni navážeme i dále.

Druhá část začala v podobném duchu, ale naše odhodlání zmařila již 34. minuta, kdy jsme vlastní chybou nabídli soupeři snadný gól. Ten nabídkou nepohrdl a s radostí se zapsal se do listiny střelců.

Inkasovaný gól by nebyl až tak nic hrozného a tento byl typickou chybou k tomu, aby se z ní kluci poučili a nikdy už neopakovali. Nicméně se projevila naše velká slabina a to "hlava".

Zbytek této třicetiminutovky byl v duchu výčitek, některých naštvaných kluků jeden nadruhého a dle toho vypadala i hra. Dostali jsme další 3 góly, nespolupracovali a zcela vypadli ze hry.

Ve třetí třetině se u většiny kluků povedlo smazat tuhle náladu, hrát zase poctivě a pracovitě a opět to neslo ovoce. Po podařené akci a kličce brankáři soupeře se podruhé prosadil Adam Ťuka a hned bylo veseleji.

Závěrečnou část jsme odehráli s hlavou nahoře a s množstvím šancí jak na straně soupeře, tak i na straně naší. Škoda jen, že se nepovedlo některou další šanci úspěšně zakončit gólově.

Ze Strahova jsme nakonec odjeli s výsledkem 2:7 z našeho pohledu a vědomím, že ač fotbalově by to šlo, tak stále je spousta věcí, na kterých je potřeba pracovat.

Díky rodičům a fanouškům za podporu a také panu Brdovi za svezení. Zároveň gratulujeme soupeři k výsledku i předvedenému nasazení. 

Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School