FK PŘÍBRAM
30.03.2023
Česká liga žáků U 12 A, N4
3:7
Příbram vs. Č. Budějovice
Branky: 41., 44. Ťuka, 25. Štětina

U12 - Prohra s Dynamem

David Suchopár

Středeční utkání s Českými Budejovicemi nabídlo zajímavý souboj.

Uprostřed týdne jsme se sešli k dalšímu utkání ČLŽ, tentokráte proti soupeři z Českých Budějovic. Oba týmy se aktuálně nachází v odlišných rozpoloženích. Zatímco kluci z Dynama si užili tréninkový kemp v Anglii (včetně soubojů s mladšími žáky West Hamu, Tottenhamu, Watfordu a Arsenalu) tak my bojovali především s virózami. Nutno dodat, že dle dostupných informací se Dynamáci v Anglii herně ani výsledkově neztratili. Nicméně dnes zavítali k nám do Příbrami, kde jsme se je chystali překvapit naší hrou a konečně je porazit.

Zápas začal v dobrém tempu. Se zahuštěným středem a dvěma útočníky jsme to byli my, kdo byl aktivnější a dostával se blíže k brance soupeře. Kluci nedělali chyby, útoky soupeře zachytávali daleko od naší branky a sami po hezkých kombinacích ohrožovali branku Dynama.

Po jedné takové situaci jsme se ujali vedení. Kluci z Dynama znervózněli a nedostávali se k ničemu vyjma střel z velké vzdálenosti, které leckdy ohrožovaly spíše budovu za naší brankou. První třetinu jsme po skvělém výkonu vyhráli 1:0.

V druhé části měla naše hra stále skvělou kvalitu. Dobrý pohyb a odvaha při řešení situací nás držely ve hře. Soupeři se sice povedlo vyrovnat, nicméně kluky to nerozhodilo a dále hráli koncentrovaně. Povedlo se nám podruhé skórovat a jít do vedení na 2:1. Když soupeř znovu vyrovnal, tak jsme odpověděli stejnou mincí a ujali se vedení 3:2. V tuto dobu byla na straně soupeře již cítit frustrace a nám se stále dařilo. I po druhé části jsme vedli, konkrétně 3:2.

Ve třetí části kluci z Dynama přidali na důrazu a agresivitě a s naší narůstající únavou začalo přibývat nebezpečných situací před naší brankou. Nicméně buď byl golman úspěšný nebo pomohlo trochu štěstíčka. V 70. minutě jsme ale již inkasovali. Před rozeběhnutým protihráčem jsme ustupovali tak intenzivně, že prošel přes půl hřiště neatakován přímo až před branku a prosadil se střelou k tyči, 3:3. Namísto možnosti reagovat na inkasovaný gól pak ale přišla studená sprcha v podobě gólu z přísně nařízené penalty. Hráč Dynama zakopl o míč, v souboji zavrávoral a upadl. Dle všeho chybně, avšak kopala se penalta, kterou soupeř proměnil, 3:4.

Tahle situace nás trochu nahlodala v hlavách. O dvě minuty později kluci podcenili situaci, kdy náš golman vytáhl povedenou střelu mimo branku, avšak dobíhající protihráč míč ještě dostihl a s notnou dávkou štěstí a naší tečí se dokázal prosadit i z nulového úhlu, 3:5.

Herně a nasazením skvělé utkání nakonec výsledkově pošramotila naše nekoncentrovanost v posledních dvou minutách, kdy soupeř ještě 2x zbytečně skóroval.

Z našeho pohledu se utkání rozhodně povedlo, bylo těžké a netahali jsme za kratší provaz, ba naopak. Věřím, že si kluci z takového souboje odnesou co nejvíce zkušeností a v dalším zápase budeme opět o kus silnější.

Díky patří především klukům, za jejich dobrou práci na trénincích, která je na hřišti vidět a děkujeme také všem našim příznivcům a rodičům. Uvidíme se na Velikonoce v Plzni :-)

Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School