FK PŘÍBRAM
01.06.2023
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, B1
0:2
Příbram vs. Pardubice
Online
Branky: 49. Sychra, 62. Janošek
Žluté karty: Jahic, Wágner - Hlavatý, Darmovzal
Rozhodčí: Berka - Nádvorník, Hájek
Diváci: 3500
Příbram:

Melichar – Sakala, Fišl, Jahić – Vokřínek (71. Čejka), Petrák (67. Šimáček), Švestka, Dudl (82. Antwi) – El Sheikh (71. Langhamer), Wágner, Zeronik (82. Anih)

Pardubice:

Markovič – Icha (46. Tischler), Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal (67. Vacek) – Sychra (84. Huf), Janošek, Hlavatý, Pikul (67. Helešic) – Černý (67. Krobot).

Nám zvonily tyčky, góly dávali hosté

Zdeněk Brož

První duel baráže o postup do Fortuna:ligy vyhrály Pardubice. Vyšla jim druhá půle, když se dvakrát trefily za Melicharova záda.

Fotbalový svátek si na prvního června přichystal náš tým společně s Pardubicemi. Rozehrála se totiž baráž o Fortuna:ligu. Ligový favorit proti našemu týmu, který na jaře po krizi vstal z "mrtvých". Krásně zaplněný stadion přivítal oba týmy. V našich barvách se po dlouhých zdravotních problémech vrátil reprezentant Zambie Benson Sakala. Po krátkém úvodu ze strany Pardubic si první šanci připravil náš tým. Jakub Zeronik se uvolnil ve vápně, obstřelil obránci i gólmana a míč se zastavil až na tyči. Ještě dal razítko gólmanovi do obličeje a kopali jsme roh.

V desáte minutě si prekombinovali akci El Sheikh s Tomášem Wágnerem, zakončení tak chybělo. Ve 35. minutě letěl přímý kop Václava Dudla tak pěkně, že se zastavil až o tyč. Adam Petrák z dorážky těsně netrefil branku. V situaci na opačné straně zasahoval Martin Melichar, míč poslal na roh.

Po změně stran přišla nepěkná sprcha pro náš tým. Ve 49. minutě měl před sebou jednoduchou dorážku Sychra a dal Pardubicím vedení - 0:1. V 61. minutě pískl rozhodčí Berka penaltu, kterou proměnil po chvili čekání Janošek - 0:2. Tento stav byl vzdálený dalším šancím. I tak se náš tým nevzdával. Sraženou ránu Sakaly poslali hosté na roh, Wágnerova hlava šla těsně vedle branky. Na branku se snažil střílet i Zeronik se Sakalou, ani jedna ze střel však mezi tři tyče nedoputovala.

V závěru mohli ještě změnit skóre střídající Emmanuel Antwi, když hlavičkoval do rukavic brankáře, naději nepřinesl ani dlouhý nastavený čas. Naděje na postup do Fortuna:ligy ztraceny nejsou, ale po "poločase" dvojzápasu jsou vzdáleny.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School