FK PŘÍBRAM
04.06.2023
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, B2
0:0
Pardubice vs. Příbram
Online
Žluté karty: Pikul
Rozhodčí: Zelinka – Váňa, Hurych
Diváci: 4350
Pardubice:

Markovič – Tischler, Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal (76. Jan Jeřábek) – Sychra (65. Helešic), Janošek, Hlavatý (87. Šimek), Pikul (65. Vacek) – Černý (76. Krobot)

Příbram:

Melichar – Čejka (83. Stropek), Jahić, Sakala, Fišl – Zeronik (79. Mašek), Švestka (65. Langhamer), Dudl, Vokřínek (65. Petrák) – El Sheikh (65. Anih), Wágner

Manko jsme smazat nedokázali

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

V odvetě baráže do nejvyšší soutěže jsme na půdě Pardubic nedokázali dohnat dvoubrankový náskok domácích a po remíze 0:0 obhájili Pardubice ligovou příslušnost.

Se snahou pokusit o zázrak cestovali hráči Příbrami k barážové odvetě do Pardubic. V základní sestavě došlo proti prvnímu utkání k jedné změně, kdy místo Petráka naskočil na trávník Čejka.

Do první velké příležitosti se dostali domácí. První střelu vyrazil Melichar před sebe a po následném souboji ve vápně se domácí dožadovali penalty. Rozhodčí Zelinka však byl rezolutně proti. Pardubice byly i nadále fotbalovějším týmem a pokoušely se baráž definitivně rozhodnout třetí brankou. Narážely však na pozornou obranu v čele s Benem Sakalou. A když už se dostaly až k zakončení, tak zasáhl Melichar.

Druhý poločas nabídl podobný průběh jako úvodní. Domácí sice byli v poli lepší, ale bez brankového zakončení a na druhé straně se ani příbramská ofenziva nedokázala výrazněji prosadit. K nešťastné události došlo v 61. minutě. Aktivní Švestka sebral na půlce míč Pikulovi, který ho následně nešetrně sestřelil a byl odměněn žlutou kartou. Příbramský záložník navíc zákrok odnesl vykloubeným ramenem a musel být střídán.

Závěr utkání si domácí tým již dokázala pohlídat a po bezbrankové remíze mohl následně slavit záchranu v nejvyšší soutěži. Hostující Příbram bude po letní znovu bojovat ve Fortuna Národní lize.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School