FK PŘÍBRAM
30.07.2023
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 2. kolo
2:3
V. Žižkov vs. Příbram
Online
Branky: 7. Petrák, 33. Batioja – 31. Jahić, 40. Vott, 88. Nečas
Žluté karty: Březina, Petrák - Antwi, Nsunzu, Dudl
Rozhodčí: Petřík - Kotalík, Cichra
V. Žižkov:

Kotek – M. Richter, Březina, Kozojed, Muleme – Řezáč (79. Štrombach), Hönig (88. Voltr), Petrák, Rosa (79. Finěk) – Jirásek (64. Sixta) – Batioja.

Příbram:

Melichar – F. Matoušek, Jahić, Fišl – Vott (66. Vokřínek), Hušbauer (85. Krch), Nsunzu (85. Biricz), Dudl, Antwi (66. Jandera) – Wágner, Nečas (90. Loic).

Štastný závěr na Žižkově

Zdeněk Brož

Rušný první poločas s brankami Jahiće a Votta, následoval klidnější druhý s naší vítěznou brankou z kopačky Jakuba Nečase.

Dvě změny v základní sestavě udělal trenér Karel Krejčí. Od začátku hrál na křídle Emmanuel Antwi a také po zranění Dominik Vott. Jenže úvod zápasu vypadal jak přes kopírák podle vyškovského vzoru. Domácí tým nás nepustil od branky a velmi rychle šel do vedení. Trefil se, jak se nám občas děje, bývalý hráč Příbrami Adam Petrák - 1:0. A mohlo být ještě hůř, když v 17. minutě kopala Viktorka penaltu po faulu Martina Melichara. Ovšem náš gólman se zaskvěl a pokutový kop vyrazil. A možná byl tento moment zlomový pro průběh utkání. 

Ve 32. minutě jsme se dostali ke standardce a Václav Dudl zakroutil míč na hlavu Hasana Jahiče, který vyrovnává! 1:1. Radost nám nezůstalal dlouho, protože Žižkov si znovu vzal vedení ve 35. minutě po trefě Batiojay. Ale ani tady netrvalo dlouho, aby ukázal znovu Dudl přehled a nahrál do vápna Dominiku Vottovi. Ten se prosadil také poprvé v kariéře v druhé lize a je srovnáno 2:2. 

Po návštěve v kabinách, kde náš realiační tým musel hodně zabouřit, se mezery v obraně zacelily. I tak nebezpečné centry Viktorie létaly kolem naší branky, naštěstí bez účelu nebo větší hrozby. Když už vypadalo, že utkání poputuje k remíze a dělbě bodů, poslal za obranu pěknou nahrávku střídající David Krch a další z letních přestupových posil Jakub Nečas měl dostatek času skórovat - 2:3. A protože byla 88. minuta, po krátkém nastavení byly první body v sezóně doma! 

Děkujeme za podporu fanouškům, kterých na Žižkov dorazilo velké množství.

Fotogalerie
Příští zápas
sobota 27.7.2024
Příprava A-tým, přát.
10:00h
FK PŘÍBRAM
SK Petřín Plzeň
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 07. 2024
???? Anketujeme... co budeme sledovat v telce na olympiádě? #pribram #fotbal #trending #anketa
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Hlavní partneři
Město PříbramJAKONIOsport agency a.s.
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessKovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School