FK PŘÍBRAM
30.07.2023
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 2. kolo
2:3
FK Viktoria Žižkov vs. FK PŘÍBRAM
Online
Branky: 7. Petrák, 33. Batioja – 31. Jahić, 40. Vott, 88. Nečas
Žluté karty: Březina, Petrák - Antwi, Nsunzu, Dudl
Rozhodčí: Petřík - Kotalík, Cichra
FK Viktoria Žižkov:

Kotek – M. Richter, Březina, Kozojed, Muleme – Řezáč (79. Štrombach), Hönig (88. Voltr), Petrák, Rosa (79. Finěk) – Jirásek (64. Sixta) – Batioja.

FK PŘÍBRAM:

Melichar – F. Matoušek, Jahić, Fišl – Vott (66. Vokřínek), Hušbauer (85. Krch), Nsunzu (85. Biricz), Dudl, Antwi (66. Jandera) – Wágner, Nečas (90. Loic).

Štastný závěr na Žižkově

Zdeněk Brož

Rušný první poločas s brankami Jahiće a Votta, následoval klidnější druhý s naší vítěznou brankou z kopačky Jakuba Nečase.

Dvě změny v základní sestavě udělal trenér Karel Krejčí. Od začátku hrál na křídle Emmanuel Antwi a také po zranění Dominik Vott. Jenže úvod zápasu vypadal jak přes kopírák podle vyškovského vzoru. Domácí tým nás nepustil od branky a velmi rychle šel do vedení. Trefil se, jak se nám občas děje, bývalý hráč Příbrami Adam Petrák - 1:0. A mohlo být ještě hůř, když v 17. minutě kopala Viktorka penaltu po faulu Martina Melichara. Ovšem náš gólman se zaskvěl a pokutový kop vyrazil. A možná byl tento moment zlomový pro průběh utkání. 

Ve 32. minutě jsme se dostali ke standardce a Václav Dudl zakroutil míč na hlavu Hasana Jahiče, který vyrovnává! 1:1. Radost nám nezůstalal dlouho, protože Žižkov si znovu vzal vedení ve 35. minutě po trefě Batiojay. Ale ani tady netrvalo dlouho, aby ukázal znovu Dudl přehled a nahrál do vápna Dominiku Vottovi. Ten se prosadil také poprvé v kariéře v druhé lize a je srovnáno 2:2. 

Po návštěve v kabinách, kde náš realiační tým musel hodně zabouřit, se mezery v obraně zacelily. I tak nebezpečné centry Viktorie létaly kolem naší branky, naštěstí bez účelu nebo větší hrozby. Když už vypadalo, že utkání poputuje k remíze a dělbě bodů, poslal za obranu pěknou nahrávku střídající David Krch a další z letních přestupových posil Jakub Nečas měl dostatek času skórovat - 2:3. A protože byla 88. minuta, po krátkém nastavení byly první body v sezóně doma! 

Děkujeme za podporu fanouškům, kterých na Žižkov dorazilo velké množství.

Fotogalerie
Příští zápas
pátek 3.5.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 26. kolo
17:00h
FK PŘÍBRAM
FC Zbrojovka Brno
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
27. 04. 2024
Felix Čejka: Fotbal se rozhoduje ve vápnech
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School