FK PŘÍBRAM
02.08.2023
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 3. kolo
1:0
Příbram vs. Opava
Online
Branky: 74. Nečas
Žluté karty: Haitl, Ondráček
Rozhodčí: Rouček – Machač, Ježek
Příbram:

Melichar – Matoušek, Jahić, Fišl – Vott (69. Krch), Hušbauer (85. Biricz), Nsunzu (69. Jandera), Dudl, Antwi (46. Vokřínek) – Wágner, Nečas (90. Loic).

Opava:

Richter – Janoščín (C), Rataj (67. Marzuq), Omale (77. Vincour), Ondráček, Helebrand, Blecha, Haitl, Kopečný, Hýbl, Ščudla (72. Whiffen)

Nečasova trefa znamená tři body

Zdeněk Brož

Dlouho vyrovnaný zápas propálil až trefou z rychlého brejku Jakub Nečas. Ve druhém utkání po sobě se postaral o vítěznou branku našeho týmu.

Stejná základní sestava jako v duelu na Žižkově naznačuje, že realizační tým našel pro start F:NL muster, jak jít do zápasu. Ovšem proti Opavě to byl velmi těžký oříšek a to je nutné přiznat i pro fanoušky. Dlouho se čekalo na zajímavé situace. Jednu si vytvořili sice hosté zkraje utkání, ale dlouho poté nebylo nic v nabídce. Až série příbramských rohových kopů rozhýbala fanoušky, dvakrát se míč prohnal kolem brankové konstrukce, stav se však neměnil.

Změny přišly s druhým poločasem. Střídání a prohození křídelních hráčů i větší aktivita dostávala náš tým blíž k brance. Chyběla jen větší přesnost. Pořádně to v publiku zahučelo při střele Václava Dudla, který dostal zklepnutou nahrávku a pálil těsně vedle. V 74. minutě rozběhl Jakub Nečas brejk a společně s Tomášem Wágnerem a finálně nahrávajícím Davidem Krchem byli úspěšní. Jakub dostal narážečku a z hranice penaltového puntíku vybombil míč do sítě - 1:0. 

Dalo se čekat, že Opava se bude chtíti natlačit k naší brance a těsně vydobytý stav byl v ohrožení. Jenže mohl jej navýšit Jakub Nečas, který v obrovské gólovce sám před brankářem prováhal větší prostor na střelu i nahrávku. I tak jsme nakonec v přicházejícím večerní šeru vyválčili nesmírně cenné tři body po těsné výhře nad slezským týmem. 

Po prvním domácím utkání patří poděkování i příbramským příznivcům, kteří dorazili na Litavku. 

Fotogalerie
Příští zápas
sobota 27.7.2024
Příprava A-tým, přát.
10:00h
FK PŘÍBRAM
SK Petřín Plzeň
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 07. 2024
???? Anketujeme... co budeme sledovat v telce na olympiádě? #pribram #fotbal #trending #anketa
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Hlavní partneři
Město PříbramJAKONIOsport agency a.s.
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessKovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School