FK PŘÍBRAM
02.08.2023
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 3. kolo
1:0
FK PŘÍBRAM vs. Slezský FC Opava
Online
Branky: 74. Nečas
Žluté karty: Haitl, Ondráček
Rozhodčí: Rouček – Machač, Ježek
FK PŘÍBRAM:

Melichar – Matoušek, Jahić, Fišl – Vott (69. Krch), Hušbauer (85. Biricz), Nsunzu (69. Jandera), Dudl, Antwi (46. Vokřínek) – Wágner, Nečas (90. Loic).

Slezský FC Opava:

Richter – Janoščín (C), Rataj (67. Marzuq), Omale (77. Vincour), Ondráček, Helebrand, Blecha, Haitl, Kopečný, Hýbl, Ščudla (72. Whiffen)

Nečasova trefa znamená tři body

Zdeněk Brož

Dlouho vyrovnaný zápas propálil až trefou z rychlého brejku Jakub Nečas. Ve druhém utkání po sobě se postaral o vítěznou branku našeho týmu.

Stejná základní sestava jako v duelu na Žižkově naznačuje, že realizační tým našel pro start F:NL muster, jak jít do zápasu. Ovšem proti Opavě to byl velmi těžký oříšek a to je nutné přiznat i pro fanoušky. Dlouho se čekalo na zajímavé situace. Jednu si vytvořili sice hosté zkraje utkání, ale dlouho poté nebylo nic v nabídce. Až série příbramských rohových kopů rozhýbala fanoušky, dvakrát se míč prohnal kolem brankové konstrukce, stav se však neměnil.

Změny přišly s druhým poločasem. Střídání a prohození křídelních hráčů i větší aktivita dostávala náš tým blíž k brance. Chyběla jen větší přesnost. Pořádně to v publiku zahučelo při střele Václava Dudla, který dostal zklepnutou nahrávku a pálil těsně vedle. V 74. minutě rozběhl Jakub Nečas brejk a společně s Tomášem Wágnerem a finálně nahrávajícím Davidem Krchem byli úspěšní. Jakub dostal narážečku a z hranice penaltového puntíku vybombil míč do sítě - 1:0. 

Dalo se čekat, že Opava se bude chtíti natlačit k naší brance a těsně vydobytý stav byl v ohrožení. Jenže mohl jej navýšit Jakub Nečas, který v obrovské gólovce sám před brankářem prováhal větší prostor na střelu i nahrávku. I tak jsme nakonec v přicházejícím večerní šeru vyválčili nesmírně cenné tři body po těsné výhře nad slezským týmem. 

Po prvním domácím utkání patří poděkování i příbramským příznivcům, kteří dorazili na Litavku. 

Fotogalerie
Příští zápas
pátek 3.5.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 26. kolo
17:00h
FK PŘÍBRAM
FC Zbrojovka Brno
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
27. 04. 2024
Felix Čejka: Fotbal se rozhoduje ve vápnech
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School