FK PŘÍBRAM
15.09.2023
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 9. kolo
2:1
FK PŘÍBRAM vs. AC Sparta Praha B
Online
Branky: 12. Fišl, 90. Matoušek - 66. Hranoš
Žluté karty: Dud, Matoušek - Šilhart
Rozhodčí: Ulrich - Arnošt, Ježek
Diváci: 1100
FK PŘÍBRAM:

Melichar – Antwi, Fišl, Jahić, Matoušek – Lioc (77. Krch), Hušbauer, Švestka, Dudl (77. Andronikou), Nečas (77. Anih) – Jandera (90+4. Brabec)

AC Sparta Praha B:

Surovčík – Penxa, Kaštánek, Lilling – Goljan, Holoubek (79. Tošnar), Horák, Váňa – Hranoš (70. Mokrovics), Schánělec (79. Rus), Šilhart (70. O. Novotný)

Výhru trefil v nastavení Matoušek

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Po reprezentační přestávce se nám povedlo utnout nepříjemnou sérii bez výhry a z utkání s rezervou Sparty bereme tři body.

Do zápasu se Spartou B jsme nastupovali nejen s děvčátky a kluky z přípravky, ale hlavně s mnoha změnami v základní sestavě. Fanoušky určitě zaujalo nasazení Rosti Jandery na hrotu útoku i Loica Nkwingy v záloze, vrátil se i Emmanuel Antwi. Od úvodu zápasu ukazoval tým Karla Krejčího, že ve čtrnáctidenní pauze pořádně zamakal na bojovnosti a do soupeře se usilovně pustil. Odměnou byl rychlý gól, kdy se po rohovém kopu a vrácené situaci dobře zorientoval Filip Matoušek a posadil Danu Fišlovi krásný centr na hlavičku. Ta už rozvlnila síť a ve 13. minutě bylo na světě vedení 1:0.

V další snaze o dobývání branky zaujala třeba hlavička Nkwingy, která šla vedle nebo zablokovaný pokus Václava Dudla. Dobrou možnost měl i Jandera, ale střílel nad. Sparta se také nedržela pozadu a Martin Melichar  vytáhl nebezpečnou střelu nad branku díky akrobatickému zákroku.

Přišel druhý poločas a hosté zvýšili aktivitu. V 65. minutě na ofsajdové hranici byl Schánělec, střelu vytáhnul výborný Melichar na rohový kop. Jenže z něj přišla dost nečekaná branka, když nabíhající Hranoš trefil míč kolenem do branky - 1:1. To byla tvrdá rána pro náš bojující tým. Sparta si pak čuchla k dalším možnostem, které naštěstí už brankami neskončily. Dalšímu obnovení útočného tlaku z naší strany pomohlo prostřídání hráčů, když přišel Andronikou, Krch a Anih. 

V 84. minutě jsme se už radovali z branky po hlavičce Jahiće, která však nebyla uznána. Z dálky zkoušel štěstí Hušbauer, skákavý míč zkrotil gólman, podobně se snažil Emmanuel Anih, jeho střelu brankář chytil. V 90. minutě se řítil do tutovky Josef Hušbauer, na vyběhnutého brankáře však nevyzrál a vyražený míč přeskočil branku. To už vypadalo smolně, když nakonec poslal přesný přetažený centr Antwi na Filipa Matouška a ten přízemní střelou poslal míč ke vzdálenější tyči - 2:1 v 92. minutě. V nastavení měl ještě megatutovku střídající Jan Brabec, ale jako nečekaný hroťák se neprosadil a tak se skóre už neměnilo. 

Přes tisíc fanoušků mohlo výbornému fotbalu ze srdce zatleskat, hráči na hřišti nejen vizuálně nechali všechny síly a to se cení. Stejně tak důležitý byl zisk 3 bodů do tabulky F:NL.

Fotogalerie
Příští zápas
pátek 3.5.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 26. kolo
17:00h
FK PŘÍBRAM
FC Zbrojovka Brno
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
27. 04. 2024
Felix Čejka: Fotbal se rozhoduje ve vápnech
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School