FK PŘÍBRAM
06.10.2023
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 12. kolo
0:1
FC Zbrojovka Brno vs. FK PŘÍBRAM
Online
Branky: 21. Nečas
Žluté karty: Koželuh, Smejkal - Jandera, Jahić, Antwi
Červené karty: 76. Koželuh
Rozhodčí: Radina – Kotík, Dresler – Zaoral
Diváci: 2508
FC Zbrojovka Brno:

Berkovec – Hamza (84. Divíšek), Endl, Šlapanský – Koželuh, Hellebrand (46. Smejkal), Mara, Granečný (64. Gaszczyk) – Alijagić, Jak. Řezníček (C), Fousek (73. Martinek)

FK PŘÍBRAM:

Melichar – Vokřínek (32. F. Matoušek), Jahić, Fišl, Antwi – Švestka, Dudl (84. Krch) – Nečas (84. Anih), Hušbauer, Nkwinga (84. Brabec) – Jandera (55. Andronikou)

Tři body z Brna trefil Jakub Nečas

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Pohledné utkání v Brně rozhodla jediná branka, kterou do sítě s svého bývalého týmu vstřelil Jakub Nečas.

Po třech těsných výhrách čekala na Příbram před další reprezentační přestávkou výzva v podobě exligového Brna v čele s kanonýrem Jakubem Řezníčkem.

Příbramský odchovanec se mohl hned v úvodu utkání zapsat do střelecké listiny, ale v dobré pozici pálil nad branku. Na druhé straně se v dobré pozici ocitl Jakub Nečas, ale jeho pokus o lob stihl Berkovec tečovat na rohový kop. Bývalý hráč Brna se tak prosadil až ze svého druhého střeleckého pokusu ve 21. minutě. Odvrácený míč si nadvakrát zpracoval a krásnou ranou překonal domácího brankáře. Druhou branku mohl po půlhodině přidat Hasan Jahić, ale Berkovec znovu předvedl parádní zákrok a uchránil svůj tým před inkasováním.

Do druhého poločasu nastoupilo Brno výrazně aktivněji a příbramské defenzivě začalo velmi zle zatápět. Vyrovnat mohl Řezníček jehož pokus z brankové čáry dokázal ještě odkopnout Dudl. V další příležitosti na Melicharovi ztroskotal Hamza. Rozhodnout tak mohl na druhé straně v 75. minutě Nečas, který v dobré příležitosti místo zakončení hledal před brankou ještě Loica. Hned vzápětí dostalo ofenzivní snažení domácích výraznou trhlinu. Koželuh fauloval Švestku a po druhé žluté kartě musel předčasně opustit hřiště. Domácí však i v oslabení dokázali ohrožovat Melicha, kterého při Řezníčkově pokusu zachránila tyč. Šanci rozhodnout pak měl střídající Matoušek, ale jeho tvrdý projektil po dobře rozehraném rohu mířil bohužel jen do náruče Berkovce. Závěrečný tlak domácích už dokázala příbramská obrana zvládnout a po závěrečném hvizdu se hosté mohli radovat z cenné výhry.   

Fotogalerie
Příští zápas
pátek 3.5.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 26. kolo
17:00h
FK PŘÍBRAM
FC Zbrojovka Brno
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
27. 04. 2024
Felix Čejka: Fotbal se rozhoduje ve vápnech
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School