FK PŘÍBRAM
20.10.2023
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 13. kolo
1:0
Příbram vs. Prostějov
Online
Branky: 90. Švestka
Žluté karty: Loic - Schaffartzik. Látal, Habusta
Rozhodčí: Krejsa - Dobrovolný, Kotalík
Diváci: 725
Příbram:

Melichar – Antwi, Dudl (82. Dav. Krch), Fišl, Jahić – Hušbauer (C) – Jandera, F. Matoušek (69. Vokřínek), Nečas (69. Anih), Nkwinga (82. Wágner) – Švestka.

Prostějov:

Krynskyj – Bartolomeu, Elbel, Habusta (86. Macháček), R. Látal – P. Jaroň, Koudelka (62. Slaměna), Schaffartzik (C), Šimek – Zapletal (68. Bolf), Silný (62. Malec).

Švestkova gólová premiéra prodloužila vítěznou šnůru

Zdeněk Brož, Jan Vostrý

Náročný návrat po repre pauze zvládl náš tým s cenným výsledkem. Diváci u Litavky totiž sledovali další fantastický závěr zápasu s vítěznou brankou v 90. minutě.

Po vítězné šňůře, kterou jsme natáhli už na 4 zápasy, jsme šli proti soupeři z Prostějova. Zápas, do kterého jsme šli favorit, se však nevyvíjel dobře. Po úvodní převaze jsme se vytratili ze hry a kombinace vázla. Na obou stranách chyběly střely i šance a tak bojovný, ale vcelku nevýrazný první poločas diváky v mlhavém počasí nezahřál.

Ve druhé půli přišel střídající Teo Andronikou na místo Jandery a hned ukázal velký elán. Nasprintoval do vápna a naservíroval nádhernou nahrávku Jakobovi Nečasovi. Ten ve velké šanci zaváhal a střelu netrefil. Povedený start ukázal náš tým za moment, když Josef Hušbauer prošel do vápna také a střílel mimo levou tyčku. Prostějov zahrozil z náhodného přímého kopu, který musel Martin Melichar vyrazit na roh. Dobrou možnost měl i Hušbauer z přímého kopu, brankář střelu stačil nadvakrát chytit. Osm minut před koncem na za velkého aplausu domácích fanoušků na trávníku objevil uzdravený Tomáš Wágner a po faulu na něj dostal v 90. minutě Hušbauer znovu možnost zahrávání přímého kopu. Ten si ve vápně našel Patrik Švestka a svým prvním gólem rozpoutal euforii z pátého vítězství v řadě! 

Fotogalerie
Příští zápas
sobota 27.7.2024
Příprava A-tým, přát.
10:00h
FK PŘÍBRAM
SK Petřín Plzeň
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 07. 2024
???? Anketujeme... co budeme sledovat v telce na olympiádě? #pribram #fotbal #trending #anketa
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Hlavní partneři
Město PříbramJAKONIOsport agency a.s.
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessKovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School