FK PŘÍBRAM
01.03.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 17. kolo
1:0
Slezský FC Opava vs. FK PŘÍBRAM
Online
Branky: 37. Blecha
Žluté karty: Málek, Pejša, Kopečný, Haitl, Kadlec, Číž, – Jahić, Novotný, Antwi
Rozhodčí: Zaoral – Podaný, Pospíšil
Diváci: 1370
Slezský FC Opava:

Číž – Kopečný, Pejša, Srubek, Hýbl – Rataj (89. Helebrand), Málek, Přichystal (59. Marzuq), Blecha, Rezek (78. Kadlec) – Vaněček (59. Haitl)

FK PŘÍBRAM:

Melichar (60. Babka) - Matoušek, Jahić, Fišl, Dudl (81. Vokřínek) - Švestka, Krch, Nečas (73. Antwi) , Hušbauer, Hora (46. Nkwinga)- Novotný (73. Fall)

Územní převaha k bodům nevedla

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Smolné utkání v Opavě skončilo těsnou porážkou o jedinou branku.

První jarní utkání přivedlo Příbram do vzdálené Opavy, která si v minulý víkend zajistila postup do semifinále domácího poháru. V základní sestavě se představily i dvě nové tváře - Vojtěch Hora a Ondra Novotný.

Úvod utkání patřil Příbrami. Hostě měli územní převahu, ale stejně jako po většinu utkání bez výraznějšího ohrožení branky. Na druhé straně se k hlavičce dostal Rataj, ale mířil jen do boční sítě. Ve 20. minutě se do vápna probíjel Hušbauer, který však zakončit nedokázal. O chvíli později našel příbramský kapitán centrem ve vápně Fišla jehož patička šla těsně nad horní tyčku.

Jediná branka utkání přišla ve 38. minutě. Domácí dobře zakombinovali u autové čáry a centr do sítě usměrnil hlavou nikým nehlídaný Blecha. Pro Opavu to byla vůbec první střela mezi tři tyče. Do poločasu pak mohli domácí přidat ještě druhou branku. Obrovský závar ve vápně přinesl několik zablokovaných střel i skvělých zákroků Melichara.

Druhý poločas pak nabídl jednostranný průběh. Příbram se pokoušela útočit, ale znovu se těžko dostávala do střeleckých příležitostí. Opava se pokoušela pouze o rychlé protiútoky, ale bez většího ohrožení branky. Při jedné takové situaci se však zranil Martin Melichar a musel následně přepustit své místo v brance. Pro střídajícího Matouše Babku to byl vůbec první start ve druhé lize v zelenočerných barvách. 

V závěrečné čtvrthodině se Příbram konečně dostala do výraznějších příležitostí. Nejprve po přiklepnutí Falla pálil Dudl jen do brankáře. Sám Fall následně ve slibné pozici hlavičkoval nad. Největší příležitost k vyrovnání přišla v páté nastavené minutě. Na rohový kop se vydal přes celé hřiště i brankář Babka a následnou hlavičkou orazítkoval pravou tyč domácí branky!

Fotogalerie
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 04. 2024
Felix Čejka: Máme plán, který chceme do zápasu přenést
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School