FK PŘÍBRAM
11.09.2023
ČDŽ U 13 A, 6. kolo
2:7
TJ Start Luby vs. FK PŘÍBRAM
Branky: 40. Pechan, 85. Bauml - 3., 31. Suchopár, 13., 89. Müller, 20. Bláha, 63. Živanovič, 81. Štěrba
Rozhodčí: Jirotka

U13 - Z Pošumaví jsme se vrátili se třemi body

David Suchopár

V sobotu jsme se vydali na dálný jihozápad až do Pošumaví

Cílem naší cesty bylo jižní předměstí Klatov, dříve samostatná obec Luby. Naši doposud jedinou konfrontaci s tímto soupeřem, kdy jsme v kvalifikaci na Planeo cup porazili urputně bránící Luby nejtěsnějším rozdílem, jsme stále měli v paměti a tak jsme žádnou otevřenou partii s domácími nečekali. Nutno podotknout, že v příjemném místním areálu nám soupeř připravil krásné velké hřiště, čehož si velmi ceníme a chválíme.

K zápasu jsme měli k dispozici dvě sedmičky což s ohledem na velmi teplé a slunečné počasí vypadalo jako výhoda, ale v celkovém pohledu to nakonec nebyl nijak rozhodující aspekt. Domácí od počátku hry vyčkávali v hlubokém obraném bloku, spoléhali na svého gólmana a případné rychlé brejky. Bylo tedy otázkou, jak se kluci s tímto vypořádají a jak budou ochotni být aktivní i v době, kdy soupeř je k aktivitě příliš nenutí.

Začátek zápasu byl typická obehrávaná zleva doprava. Nedařilo se nám najít prostor pro průnikové přihrávky, byli jsme příliš statičtí. Nakonec dilema, co s tímto zápasem, vzali do rukou tradiční střelci. Obránce David Suchopár otevřel skóre střelou z dálky, na 2:0 se prosadil zástupce útoku Jakub Müller a první třetinu završil průnikem, naražením o tyčku a nakonec dorážkou z brankové čáry záložník Míra Bláha. Nutno však říci, že s předvedenou hrou jsme nemohli být úplně spokojeni. Luby nám nedávali prostor pro dlouhé držení míče a samostatné akce a některým klukům to dělalo velké problémy. Měli jsme často míč pod nohou, příliš dlouho v držení a poté jej jen odevzdali dobře "zaparkovanému autobusu" před vápnem domácích. Stejně tak nám leckdy skřípalo vzájemné zajišťování při brejcích soupeře a na některých hráčích bylo vidět nepochopení této obranné činnosti. První třetina tak i přes velkou převahu v držení balonu skončila jen 3:0 v náš prospěch.

V druhé části se nám ani v minulém zápase nedařilo a platilo to i tentokrát. Sice jsme hned v úvodu po hezké kombinaci a zakončení Davida Suchopára šli do čtyřbrankového vedení, ale jinak to byla opět bída. Pokud jsme si v první třetině mysleli, že některé věci jsme neřešili správně, tak v té druhé to byla přehlídka toho, jak by to nemělo vypadat. Vůbec jsme nestříleli a naše akce končily někde u postranní čáry. Nakonec po jednom z brejků domácí ztrestali sérii našich chyb a snížili na 4:1. Tato třetina byla opravdu nepovedená, někteří kluci nestíhali soupeři, další zase na soupeře koukali hodně shora a mysleli si, že se sám porazí a ještě nám koupí limonádu do autobusu. Toto jsme si společně vysvětlili a šli do třetí třetiny.

Tu otevřel střelec posledních zápasů Mateja Živanovič a zapsal tak 100% úspěšnost v tomto zápase. Jedna střela, jeden gól. 5:1. Nicméně nadále platilo, že jsme nebyli schopni od lajny nahrát balon před branku. Pokud jej nesebral obránce, tak téměř pokaždé skončil přímo v rukou brankáře. Kluci se ale dále snažili dostat do obrany soupeře a ač se jim to již poměrně dařilo, tak finální přihrávka a zakončení nám stále vázlo. Po jedné z akcí na pravé straně byl faulován Matyáš Štěrba a nařízenou penaltu s trochou štěstí sám také proměnil. Stejnou standardní situaci poté získali i domácí a taktéž proměnili. Účet zápasu pak podtrhl svou druhou brankou v utkání Kuba Müller a celkové skóre se tedy zastavilo na 7:2 pro FK Příbram.

Děkujeme fanouškům, kteří neváhali za námi dorazit až do Klatov, také Anetě za třípatrovou svačinu, kterou kluci vzali útokem a nyní se již budeme připravovat na soupeře z kategorie nejtěžších. Čeká nás SK Petřín ve čtvrtek od 18:00. 

Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 04. 2024
Felix Čejka: Máme plán, který chceme do zápasu přenést
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School