FK PŘÍBRAM
15.09.2023
ČDŽ U 13 A, 2. kolo
11:4
SK Petřín Plzeň vs. FK PŘÍBRAM
Branky: Schwab 3, Štauber 3, Čížek 2, Hlaváč, Sladký, Duczynski - Živanovič 2, Müller, Topinka
Rozhodčí: Jahannemaei

U13 - Plzeňská lekce z produktivity

David Suchopár

Netradičně ve čtvrtek navečer jsme se vydali do Plzně na zápas s místním klubem SK Petřín.

Mužstvo soupeře se dlouhodobě jeví jako velice silný protivník a všechny společné zápasy to vždy zpravidla potvrzují. Kromě netradičního času to pro nás také znamenalo opět změnu hřiště a to z velkých hřišť zpět na malé, neskutečně krátké hřiště (hra na šířku jedné poloviny fotbalového hřiště s velkými brankami). Jedním slovem "hrůza", ale zase mají kluci možnost si rozvíjet svou přizpůsobivost v odlišných podmínkách.

Na zápas jsme uzpůsobili taktiku i trochu netradiční rozestavění, avšak vše vzalo za své hned v první minutě, kdy jsme se ještě rozkoukávali a místní už letěli s nacvičenou akcí po levé straně, přihrávkou pod sebe a dorážkou do prázdné branky. První minuta, 1:0. Z tohoto gólu jsme se poměrně rychle oklepali a obraz hry se vyrovnal. Nakonec jsme vyrovnali i skóre, kdy se prosadil Mateja Živanovič. Bohužel na náš gól soupeř odpověděl téměř obratem a zase jsme o gól ztráceli. Totéž se opakovalo na konci první třetiny, kdy hráči z SK Petřín opět odpověděli na gól Jakuba Müllera. První třetina tak skončila 3:2 pro domácí.

Do druhé části jme vstoupili aktivně, oproti jiným zápasům, kdy se nám v prostřední části herně nedaří, tak hra byla výborná, hodně jsme kombinovali a vytvářeli si šanci za šancí. Petřínu jsme nedávali prostor ke hře, poctivě jsme dostupovali a hráli skvěle. Bohužel v této části jsme toho neproměnili opravdu hodně. Z odhadem 8mi šancí, kdy 2x jsme měli balon doslova před prázdnou 7 metrů širokou brankou, jsme proměnili jen jednu (Matyáš Topinka) a soupeř ze 4 svých šancí skóroval 4krát. Tím nám odskočil na 7:3.

Ve třetí části za příjemného fotbalového počasí a umělého světlení nám již docházely síly a jen těžko jsme bránili některé Petřínské kluky disponující fyzickými proporcemi spíše ze starších kategorií. I třetí třetinu jsme nakonec prohráli 4:1, kdy střelecky zápas uzavřel opět Mateja Živanovič hezkou trefou na zadní tyč. Celkové skóre se tak zastavilo na 11:4 pro domácí. Bez ohledu na skóre byl zápas poměrně vyrovnaný, avšak vyspělost a fyzická síla některých kluků z Petřína i z pocitově vyrovnaného zápasu mohou udělat jednoznačné skóre. Škoda našich neproměněných příležitostí, máme na čem pracovat, abychom herně vyrovnané zápasy dotáhli i k vyrovnanému skóre.

Děkujeme rodičům a fanouškům, kteří vážili cestu do večerní Plzně.       

Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 04. 2024
Felix Čejka: Máme plán, který chceme do zápasu přenést
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School