FK PŘÍBRAM
17.10.2023
ČDŽ U 13 A, 11. kolo
4:6
Junior Strakonice vs. Příbram
Branky: 39., 40. Bolina, 22. Voříšek, 45. Petrů - 38., 88. Müller, 63., 78. Bláha, 22. Ťuka, 84. Suchopár
Rozhodčí: Dunovský - Janda, Ťuka

U13 - Výhra ve Strakonicích

David Suchopár

Peprný souboj se Strakonickým Juniorem, mise splněna.

V neděli po poledni jsme se vydali na cestu do Jižních Čech, kde nás čekal souboj s neoblíbeným soupeřem - FK Junior Strakonice. 

Teploměr ukazoval téměř zimní počasí, ale na hřišti i na tribuně bylo tradičně až dost horko. Místní kluci, namotivováni k bojovnému výkonu si po třech výhrách v řadě dělali zálusk na další výhru v pořadí. Nutno dodat, že takto vypjaté prostředí a bojovný soupeř s pečlivě připravenou taktikou nám ani tentokrát nesvědčil.

Utkání začalo opatrně na obou stranách a mnoho pohledných kombinací nenabízelo. Velké množství soubojů a na naše poměry malé hřiště nám ale vůbec nevyhovovalo. Byli jsme to my, kdo jako první vstřelil branku, avšak na popud pomezního "rozhodčího" byla branka odvolána. I přesto jsme se nakonec ujali vedení zásluhou Adama Ťuky, ale naše radost neměla dlouhého trvání. V podstatě ihned po rozehrávce soupeře jsme inkasovali a první třetina tak skončila 1:1. Naše hra nebyla úplně dobrá, vyhýbali jsme se soubojům, nakopávané balony nás přeskakovaly a hlavně jsme dělali individuální chyby.

Druhá část utkání bohužel nenabídla žádný zvrat z pohledu naší hry. Jediným zvratem bylo, když na náš vedoucí gól, z nohy Kuby Müllera, odpověděl domácí Adam Bolina dvěma slepenými brankami. Opět po chybách a nedůrazu před vlastním vápnem. Když místní borci další brankou zvýšili vedení a naše hra měla stále bídné parametry, skončila druhá část utkání 4:2 pro domácí. Ti se cítili nahoře a naši kluci to dostávali pocítit.

Do třetí části hry jsme vstupovali s tím, že se kluci pokusí s utkáním ještě něco provést. Také s tím, že soupeř musí být unavený a je ještě spousta času si zahrát, zastřílet a zápas otočit. Provedli jsme drobné změny v sestavě a do boje vyrazili Ti, ze kterých vyzařovala touha se o výsledek ještě poprat.

Od začátku třetiny bylo patrné, že se zápas může povést otočit. Kluci zabrali a začali dělat domácím problémy. Po třech minutách se prosadil Míra Bláha a hned bylo veseleji. Domácí znervózněli na všech frontách, na hřišti, na střídačce a očividně i v bufetu. Dalších 15 minut jsme domácí tlačili a šance přibývaly. Po dobře sehraném rohovém kopu se opět prosadil Míra Bláha a na hřišti propukly mohutné oslavy (doplněné o kluky z U12, kteří díky průtahům v našem zápase dohráli skoro o 15 minut dříve). Vyrovnání nás potěšilo, ale chtěli jsme vyhrát. O vítězný gól se postaral David Suchopár, který povedenou akci z pravé strany zakončil z blízka nekompromisně a oslavy v počtu 30 hráčů v zelených dresech vypukly nanovo. Domácí toto nesli nelibě a o to více, když po samostatné akci stvrdil naše vítězství svou druhou brankou Kuba Müller. Ten svou dravostí a bojovností dělal Strakonickým velké problémy.

Musím říci, že se určitě nikdo z přítomných nenudil. Takto vyhrocené utkání, s množstvím podivných rozhodnutí, dvěma neuznanými góly v domácí síti, značnou mírou vulgarity a skoro až přemotivovaností domácích borců, se nehraje tak často. Kluci se s tím nakonec vypořádali a pořádně to oslavili. Kluci kterým se v předešlých zápasech herně dařilo, tak dnes nebyli tak výrazní, ale vzali za to jiní kluci a dobře to dopadlo. Díky fanouškům, že nás opět podpořili a další zápas zase doma v sobotu s FC Tempo Praha. 

Fotogalerie
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.7.2024
Příprava A-tým, přát.
10:00h
FK PŘÍBRAM
SK Petřín Plzeň
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 07. 2024
???? Anketujeme... co budeme sledovat v telce na olympiádě? #pribram #fotbal #trending #anketa
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Hlavní partneři
Město PříbramJAKONIOsport agency a.s.
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessKovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School