FK PŘÍBRAM
17.10.2023
ČDŽ U 13 A, 11. kolo
4:6
FK Junior Strakonice vs. FK PŘÍBRAM
Branky: 39., 40. Bolina, 22. Voříšek, 45. Petrů - 38., 88. Müller, 63., 78. Bláha, 22. Ťuka, 84. Suchopár
Rozhodčí: Dunovský - Janda, Ťuka

U13 - Výhra ve Strakonicích

David Suchopár

Peprný souboj se Strakonickým Juniorem, mise splněna.

V neděli po poledni jsme se vydali na cestu do Jižních Čech, kde nás čekal souboj s neoblíbeným soupeřem - FK Junior Strakonice. 

Teploměr ukazoval téměř zimní počasí, ale na hřišti i na tribuně bylo tradičně až dost horko. Místní kluci, namotivováni k bojovnému výkonu si po třech výhrách v řadě dělali zálusk na další výhru v pořadí. Nutno dodat, že takto vypjaté prostředí a bojovný soupeř s pečlivě připravenou taktikou nám ani tentokrát nesvědčil.

Utkání začalo opatrně na obou stranách a mnoho pohledných kombinací nenabízelo. Velké množství soubojů a na naše poměry malé hřiště nám ale vůbec nevyhovovalo. Byli jsme to my, kdo jako první vstřelil branku, avšak na popud pomezního "rozhodčího" byla branka odvolána. I přesto jsme se nakonec ujali vedení zásluhou Adama Ťuky, ale naše radost neměla dlouhého trvání. V podstatě ihned po rozehrávce soupeře jsme inkasovali a první třetina tak skončila 1:1. Naše hra nebyla úplně dobrá, vyhýbali jsme se soubojům, nakopávané balony nás přeskakovaly a hlavně jsme dělali individuální chyby.

Druhá část utkání bohužel nenabídla žádný zvrat z pohledu naší hry. Jediným zvratem bylo, když na náš vedoucí gól, z nohy Kuby Müllera, odpověděl domácí Adam Bolina dvěma slepenými brankami. Opět po chybách a nedůrazu před vlastním vápnem. Když místní borci další brankou zvýšili vedení a naše hra měla stále bídné parametry, skončila druhá část utkání 4:2 pro domácí. Ti se cítili nahoře a naši kluci to dostávali pocítit.

Do třetí části hry jsme vstupovali s tím, že se kluci pokusí s utkáním ještě něco provést. Také s tím, že soupeř musí být unavený a je ještě spousta času si zahrát, zastřílet a zápas otočit. Provedli jsme drobné změny v sestavě a do boje vyrazili Ti, ze kterých vyzařovala touha se o výsledek ještě poprat.

Od začátku třetiny bylo patrné, že se zápas může povést otočit. Kluci zabrali a začali dělat domácím problémy. Po třech minutách se prosadil Míra Bláha a hned bylo veseleji. Domácí znervózněli na všech frontách, na hřišti, na střídačce a očividně i v bufetu. Dalších 15 minut jsme domácí tlačili a šance přibývaly. Po dobře sehraném rohovém kopu se opět prosadil Míra Bláha a na hřišti propukly mohutné oslavy (doplněné o kluky z U12, kteří díky průtahům v našem zápase dohráli skoro o 15 minut dříve). Vyrovnání nás potěšilo, ale chtěli jsme vyhrát. O vítězný gól se postaral David Suchopár, který povedenou akci z pravé strany zakončil z blízka nekompromisně a oslavy v počtu 30 hráčů v zelených dresech vypukly nanovo. Domácí toto nesli nelibě a o to více, když po samostatné akci stvrdil naše vítězství svou druhou brankou Kuba Müller. Ten svou dravostí a bojovností dělal Strakonickým velké problémy.

Musím říci, že se určitě nikdo z přítomných nenudil. Takto vyhrocené utkání, s množstvím podivných rozhodnutí, dvěma neuznanými góly v domácí síti, značnou mírou vulgarity a skoro až přemotivovaností domácích borců, se nehraje tak často. Kluci se s tím nakonec vypořádali a pořádně to oslavili. Kluci kterým se v předešlých zápasech herně dařilo, tak dnes nebyli tak výrazní, ale vzali za to jiní kluci a dobře to dopadlo. Díky fanouškům, že nás opět podpořili a další zápas zase doma v sobotu s FC Tempo Praha. 

Fotogalerie
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 3.5.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 26. kolo
17:00h
FK PŘÍBRAM
FC Zbrojovka Brno
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 04. 2024
Felix Čejka: Máme plán, který chceme do zápasu přenést
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School