FK PŘÍBRAM
09.10.2023
ČDŽ U 15, 10. kolo
2:3
SK Benešov vs. FK PŘÍBRAM
Branky: 23. Pessr, 72. Janovec - 14. Laňka. 32. Čížek, 46. Šťástka
Žluté karty: Soběslav
Rozhodčí: Polena - Kostina, Chmelař
FK PŘÍBRAM:

Bezouška – Lantora, Šťástka, Garlík (70. Křížek), Lesák – Frank (65. Vávra), Ngo, Soběslav, Čížek (57. Novák) – Laňka, Beran

U15 - Cenná výhra v Benešově

Jiří Smola

Zápas v Benešově měl díky přispění obou týmů a také „nezvykle“ kvalitním arbitrům solidní parametry. Nám se z něj podařilo vytěžit velmi cenné vítězství.

Domácí hráči, odhodláni ukázat svým výkonem, že aktuální postavení v tabulce zcela neodpovídá jejich možnostem, nám hned od úvodních minut dávali jasně najevo jak těžký zápas to tentokrát bude. Ale i naši kluci, nechtěli v ničem zaostávat, a tak už od úvodních minut se hrálo ve slušném tempu. První branka padla po našem otočení hry, průniku po lajně, následném centru Tomáše Franka a Martin Laňka uklízí do domácí svatyně. Pak po deseti minutách domácí prudce zahrají rohový kop a k naší škodě, kvalitním zakončením hlavou vyrovnávají. Za dalších deset minut jsme s rohem na řadě my, a také nám se daří z něho skórovat, když na zadní tyči pohotově zavírá Jakub Čížek. Do kabin tedy odcházíme za stavu 2:1 v náš prospěch.

Druhá půle začala velkou domácí aktivitou, ale z dalšího rohového kopu se po nepřehledné situaci paradoxně prosazujeme Šimonem Šťástkou opět my. S přibývajícím časem na nás bylo znát, že zhuštěný program posledních týdnů sebral mnoho sil, hlavně těm klukům, kteří si vinou naší velké absence kádru v posledních týdnech, museli ukrojit snad větší krajíc, než je zdrávo. Ani jsme toho poslední dobou nemohli moc kvalitně natrénovat a bylo znát, že nám dochází. Benešov pak dokázal jeden ze svých rychlých protiútoků dotáhnout do konce a snížit na 2:3, to už ale bylo vše zásadní, co se v utkání stalo. Z horké půdy, tedy odvážíme vybojované tři body.

Fotogalerie
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School