FK PŘÍBRAM
30.04.2024
ČDŽ U 15, 24. kolo
2:3
Petřín Plzeň vs. Příbram
Branky: 25., 29. Súlovec - 33. Šťástka, 66. Lesák, 68. Laňka
Rozhodčí: Kripner - Fremund, Bártička
Příbram:

Bezouška – Beran (41. Bartík), Garlík, Šťástka, Lesák – Frank (72. Budín), Soběslav, Ngo, Lantora – Jager, Laňka

U15 - Obrat po přestávce

Jiří Smola

K dalšímu mistrovskému utkání jsme cestovali do Plzně, kde jsme se utkali s týmem SK Petřín.

Naším přáním bylo co nejdříve vstřelit úvodní branku a otevřít si tak hluboký obranný val domácích, se kterým jsme tak trochu počítali. Defenzivní pojetí soupeře se potvrdilo, ale nám se nedařilo žádné naše útočné snažení přetavit v kýžený úvodní gól. Vytvořili jsme si minimálně tři, čtyři „loženky“, ale ne, a ne to tam padnout. Míč jsme povětšinou kontrolovali my, ale bylo to takové jalové. Naproti tomu velmi pozorný soupeř, když byla sebemenší příležitost tak bez váhání pohrozil rychlým kontrem. No a jak to bývá, „nedáš, dostaneš“ platilo i tentokrát. Petřínští v rozmezí pěti minut úspěšně sehráli dva brejky jak přes kopírák, a my tak dokonce prohráváme o dva! To opravdu nechceš… Do poločasu se nám podařilo po rohovém kopu Šimonem Šťástkou dotlačit konečně míč do domácí sítě a snížit na rozdíl jedné branky.

Své jsme si v kabině k tomu řekli a odhodlaně vstoupili do druhého poločasu za otočením vývoje utkání. První minuta, naše útočná akce a hned zahazujeme gólovou šanci. Poté následovali další, ale naše koncovka byla mírně řečeno nic moc. Zatlačili jsme domácí do jejich vápna, ale byla to taková „házenkářská“ obehrávaná bez zrychlení a hlavně překvapení. Když už se zdálo, že náš tlak a aktivita uvadá, tak přišla standardní situace a po ní na zadní tyči důsledný Láďa Lesák vyražený míč hlavou dostává do domácí svatyně. Pár minut na to domácí váhají s rozehrávkou, ve které chybují a Martin Laňka už věděl, jak s nabídnutou příležitostí naložit. Dostáváme se tak konečně do vedení. V poslední desetiminutovce opět „spálíme“ několik šancí na odskočení, a tak musíme až do závěrečného hvizdu tvrdě bojovat o cenné vítězství.  

Fotogalerie
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.7.2024
Příprava A-tým, přát.
10:00h
FK PŘÍBRAM
SK Petřín Plzeň
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 07. 2024
???? Anketujeme... co budeme sledovat v telce na olympiádě? #pribram #fotbal #trending #anketa
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Hlavní partneři
Město PříbramJAKONIOsport agency a.s.
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessKovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School