FK PŘÍBRAM
12.03.2024
ČDŽ U 13 A, 17. kolo
4:11
FK PŘÍBRAM vs. SK Petřín Plzeň
Branky: 10. Bláha, 22. Ťuka, 47. Řihák, 89. Roušal
Rozhodčí: Doubek

U13 - Start sezóny z nejtěžších možných

David Suchopár

Jarní část sezony jsme otevřeli domácím zápasem. Soupeřem nám byl průběžně a neohroženě první tým tabulky, SK Petřín a tak vše slibovalo zajímavou podívanou.

Hned od úvodu zápasu bylo znát napětí na obou stranách. Zápas začal opatrně a kluci se sžívali v soubojích s fyzicky vyspělejšími hráči na straně Petřína. Klasicky největší problémy působilo pokrytí Ondry Schwaba. Ten se také jako první prosadil, kdy využil naší nepozornosti a ihned v páté minutě skóroval. Na jeho první gól odpověděl Míra Bláha, na jeho druhý gól zase Adam Ťuka. A tak první část zápasu skončila smírně 2:2.

V druhé části to byli opět hosté, kdo se jako první gólově prosadil. Nicméně obdržená branka nám vlila krev do žil a naše úsilí se stupňovalo. Od 38.minuty kluci téměř vkuse 20 minut drželi soupeře před jeho brankou, nastřelili snad 3x její konstrukci, opakovaně zakončovali sami před gólmanem, ale nedařilo se protlačit míč do sítě. S pomocí hostujícího obránce se to nakonec povedlo Adamu Řihákovi. Dalších 10 minut kluci dále ohrožovali branku soupeře a když už se zdálo, že by to mohlo vyjít, chybělo kousek štěstí, větší důraz a nebo se vytáhl brankář soupeře. A jak už to bývá, tak řadu našich neproměněných šancí utnul hostující Filip Sladký, který se dostal jednou za naši obranu a střelou z první na vzdálenější tyč "uklidnil" naše snažení. Toť těsně před druhou přestávkou, takže výsledek ukazoval 3:4.

Ve třetí části jsme na tu druhou bohužel už nenavázali, hned po minutě jsme inkasovali a dá se říci, že bylo rozhodnuto. Tato situace kluky přepla v hlavě a už jsem byli všude druzí, nedůrazní a nakonec nás soupeř potrestal ještě dalšími brankami. Naše střelecké konto rozšířil ještě jednou brankou Jirka Roušal a výsledné skóre se tedy ustálilo na 4:11.

Zápas jako takový byl určitě skvělý, pro takového zápasy se fotbal hraje. Gratulujeme soupeři, děkujeme fanouškům a příznivcům, že zavítali i na náš zápas a budeme se těšit do Hluboké nad Vltavou, kde v sobotu odehrajeme další mistrovské utkání s týmem SKP České Budějovice. 

Fotogalerie
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 3.5.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 26. kolo
17:00h
FK PŘÍBRAM
FC Zbrojovka Brno
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 04. 2024
Felix Čejka: Máme plán, který chceme do zápasu přenést
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School